Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga B - skupina 2, 2. kolo
10.09.2018 20:45 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Švédsko - Turecko 2:3

Turci měli v Lize národů doslova nůž na krku. Kdyby se jim nepodařilo v Solně otočit pořádně nepříznivý stav a prohráli by i podruhé, jejich šance na úspěch v nově vytvořené soutěži by se značně zmenšila. Švédsko ale nakonec parádně zaskočili, stáhli dvoubrankové manko a ještě si ze severu Evropy odvezli domů všechny body.

Domácí museli být po konečném hvizdu sudího Jesúse Gila neuvěřitelně zklamaní, ještě dvě minuty před koncem totiž drželi průběžné vedení. Jejich soupeř ale nic nezabalil a díky své houževnatosti urval parádní výsledek. Ten přitom potřebovali Turci jako sůl, před pár dny totiž prohráli před vlastními fanoušky s Ruskem a museli už nutně zabrat.

První větší šanci utkání si vytvořili hosté, to když Calhanoglu ve 14. minutě sklepl míč hlavou pro Özyakupa, ten poměrně nebezpečně vypálil, nicméně gólman Olsen si v bráně poradil. Ve 29. minutě se poprvé výrazněji osmělili také Švédové, Berg se trochu nečekaně propracoval díky své šikovnosti za obranu, jenže tváří v tvář brankáři Bolatovi neuspěl.

První branka přišla na řadu až pět minut poté. Augustinsson z levé strany prodloužil balón hlavou na bližší tyčku pro Thelina, ten ještě napoprvé trefil tyčku, z dorážky už ovšem neměl problém překonat Bolata. Navýšit náskok mohl ještě do poločasu Berg, v nastavení pak ještě Durmaz, ovšem ani jeden z nich neseřídil správně svá mířidla.

Když zkraje druhého poločasu Švédsko přidalo další přesný zásah, nikdo si asi v tu chvíli ani nepomyslel, jaké drama nakonec tenhle souboj ještě přinese. Každopádně Claesson ve 49. minutě napřáhl z poměrně velké dálky a svou parádní pumelicí prostřelil Bolata. Jenže za dvě minuty se poprvé z dosaženého gólu radovalo taktéž Turecko.

Topal zprava našel dlouhým pasem na druhé straně stojícího Calhanoglua, ten si míč srovnal na svou pravačku a přesnou přízemní střelu poslal ke vzdálenější tyčce. Turci chytili druhý dech a už v 70. minutě mohl po Bayramově centru vyrovnat hlavou Tosun, Olsen ovšem byl u své tyčky velmi dobře připravený.

Závěr utkání pak jednoznačně patřil Turecku. To už byl na hřišti náhradník Akbaba, jenž dvěma rychlými brankami rozvášnil hostující fanoušky. Nejprve si v 88. minutě narazil s Özyakupem, aby pak od Tosuna rychle dostal míč zpátky a před Olsonem v koncovce nezaváhal. V nastavení dokonal obrat přesnou hlavičkou po centru Gürlera.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele