Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga C - skupina 4, 2. kolo
10.09.2018 20:45 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Srbsko - Rumunsko 2:2

Celkem čtyři branky a konečná remíza 2:2. Tak skončil zajímavý souboj mezi Srbskem a sousedním Rumunskem. Srbové v utkání dvakrát vedli, ale Rumuni pokaždé našli odpověď, o což se hodně přičinil záložník pražské Sparty Nicolae Stanciu.

Zápas na stadionu Partizanu začal lépe pro domácí Srby, kteří byli v ofenzívě hodně aktivní. Zejména útočník Mitrović, který už v desáté minutě orazítkoval hlavičkou od země břevno. Tatarusanu v brance Rumunů měl velké štěstí. Srbové byli po celý první poločas o něco lepším týmem a ve 26. minutě šli do zaslouženého vedení. Veterán Kolarov dostal s balónem na noze prostor ke střele, Tatarusanu musel na zem vyrážet a Aleksandar Mitrović neměl problém zblízka trefit odkrytou branku.

Tým Mladena Krstajiće po vstřelené brance nepolevoval a chtěl co nejdříve Rumuny dorazit druhým zásahem. Ve 43. minutě těsně nedosáhl na Ljajičův centr Mitrović a Sergej Milinković-Savić pro změnu promáchl. Jediná rumunská akce přišla až se závěrem poločasu, kdy se do balónu z dálky opřel Chipciu a Dmitroviće také zachránilo břevno.

Do druhého poločasu vstoupili o poznání lépe Rumuni a brzy srovnali na 1:1. Jeden z nejzkušenějších, Aleksandar Kolarov, v šestnáctce fauloval Draguse, sudí odpískal pokutový kop a Nicolae Stanciu ho proměnil.

Srbové po inkasované brance výrazně přidali plyn a Rumunsko se znovu ocitlo pod velkým tlakem, který v 63. minutě neustálo. Aleksandar Mitrović si ve vápně převzal přihrávku, pokryl si balón a pak se rychle prosmýkl mezi dvěma obránci a nechytatelně zakončil.

Jenže druhé vedení Srbům dlouho nevydrželo. O pět minut později uklidil Stanciův rohový kop na milimetr přesně k přední tyči George Tucudean. Srbové byli v zápase dominantnější, jenže zbývajících dvacet minut už Rumuni uhráli a z Bělehradu vezou velmi cenou remízu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele