Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga B - skupina 3, 1. kolo
08.09.2018 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Severní Irsko - Bosna a Hercegovina 1:2

Severní Irsko se doma před vlastními fanoušky chtělo vytáhnout a ukázat, že se hodlá měřit s kýmkoli. Nakonec mu to ale nevyšlo, neboť více branek vstřelili hosté. Zasloužili se o to Duljević se Sarićem, zatímco domácí korigovali jen jednou trefou Girgga.

Utkání dostalo i českou stopu, neboť hlavním rozhodčím byl pověřen sudí Pavel Královec. Ten měl hned v první minutě práci, protože musel řešit pád McGinna v pokutovém území. Nakonec ale penaltu nepískal. Zkušený obránce McLaughlin naopak o pár minut později zahrál patrně rukou ve vápně, ale sudí tento možný prohřešek nechal plynout.

V 18. minutě pálil velmi dobře McGinn a brankář Šehić měl plné ruce práce a musel se opravdu otáčet, aby dokázal jeho ránu rukama vyrazit. Bosna se v prvních minutách dopředu moc netlačila, ale dost možná to byla jen taktika. Irové totiž na chvíli nedávali vzadu pozor a hned poté se hosté dočkali.

Zleva po zemi centrující Džeko naservíroval balon do předbrankového prostoru a Haris Duljević zblízka prostřelil vše před sebou! Psala se 36. minuta utkání a Bosna vedla o gól, ačkoli nepůsobila nijak lepším dojmem. Ještě ke konci první půle málem srovnal Lafferty, ale jeho snaha nakonec mířila těsně vedle!

Hned po změně stran málem domácí srovnali. Dallas skončil na zemi, ale míč se k němu přesto dostal a hráč Severního Irska jej v pádu napálil na brankáře Šehiće. Tady si Bosna opravdu koledovala, ale měla štěstí, že Šehić byl opravdu pozorný. Po Norwoodově prodlouženém pasu zůstal na zadní tyči neobsazený Lafferty, proti kterému se vyznamenal Šehić. Akce domácích pokračovala, ale Saville zakončoval jen do obránce Sariće!

Právě Sarić potrestal chybu v obraně domácích po hodině hry. Po nešťastně zahrané malé domů se brankář Peacock-Farrel moc nevyznamenal a Sarić si hodil míč přes něj. Pak už mu nic nebránilo v tom, aby zasunul míč v pohodě do brány - 2:0 pro Bosnu a Hercegovinu.

O chvíli později natáhl k solidní ráně Duljević, který měl dostatek místa a prostoru, neb mu nikdo nevěnoval potřebnou pozornost. Duljević krásnou ranou vyzkoušel pozornost domácího brankáře a ještě orazítkoval tyč! Branku na 2:1 mohl dát Boyce, kterého hosté neuhlídali, ale vše si pojistil včasným vyběhnutím brankář Šehić a balon zachránil.

Chvíli se zdálo, že domácí nedokáží skórovat, ale za svou dnešní snahu si alespoň jednu branku zasloužili. Střídající Will Grigg se dostal v nastaveném čase druhé půle k míči a využil toho, že mu nikdo nevěnoval příliš pozornosti. Davis rozehrál roh centrem na zadní tyč, Boyce vrátil balon před bránu a Grigg mířil přesně do protipohybu brankáře Šehiće - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele