Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 2, 2. kolo
11.09.2018 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

San Marino - Lucembursko 0:3

Fotbalisté Lucemburska zvládli i svůj druhý zápas v Lize národů a po minulém jasném vítězství 4:0 nad Moldavskem si nyní věděli rady také s trpaslíkem ze San Marina, kterého porazili 3:0. Díky tomu se ve čtvrté výkonnostní kategorii dostali do čela skupiny 2 s plným počtem šesti bodů a před druhým Běloruskem jsou o body dva. Domácí jsou podle předpokladů poslední čtvrtí s nulovým bodovým ziskem a se skóre 0:8.

Hosté rozhodli o svém vítězství již v prvním poločase, kdy skórovali hned dvakrát. San Marino začalo být nebezpečné až v druhé polovině závěrečného dějství, ovšem alespoň na snížení se nezmohlo. Hned první vážnější příležitost z 9. minuty znamenala vedení pro Lucembursko. Střílený centr z levé strany vyboxoval gólman Benedettini na hranici pokutového území a tam se do balónu z voleje opřel Maxime Chanot.

Jeho přesně umístěný pokus zapadl k pravé tyči, Benedettini se nestihl včas přesunout. Ve 25. minutě spadl odražený míč na kopačku Danela Sinaniho a jeho přízemní ránu z voleje vyrazil připravený domácí strážce na rohový kop. Necelých pět minut před přestávkou dokázal Benedettini odvrátit nohama střelu z otočky od Da Moty, vzápětí po kolmici Oliviera Thilla nesedlo zakončení Sinanimu a ten pálil v dobré pozici vysoko nad.

Hosté se dočkali druhé trefy v nastavení první půle. Aurélien Joachim si naběhl na levou stranu šestnáctky a po dlouhém nákopu od Philippse vystřelil, jeho skákavý pokus přeci jen zapadl kolem Benedettiniho ke vzdálenější konstrukci. Mírný favorit nepolevoval ani po změně stran. Nejprve minul bližší tyč jen o decimetry aktivní Joachim, následně po přízemním centru Philippse orazítkoval horní tyčku Da Mota.

Gólový účet úterního klání uzavřel v 52. minutě Sinani, který si po rychlém přechodu na útočnou polovinu přehodil míč na svou silnější levačku a utěšenou ranou k přední tyči pokořil pozdě reagujícího Benedettiniho. V 68. minutě se poprvé musel předvést brankář Moris, jenž skvělým zákrokem vytěsnil do strany bombu Giardiho. O čtyři minuty později podruhé a naposledy podržel svůj výběr, tentokráte si poradil s akcí Vitaioliho.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele