Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga B - skupina 2, 4. kolo
14.10.2018 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Rusko - Turecko 2:0

Rusko si dokázalo poradit s Tureckem a před vlastními fanoušky si připsalo hodně cenné tři body. V první půli se trefil Roman Neustädter, k němuž se ke konci utkání přidal ještě střídající útočník Denis Čeryšev.

Turci byli před utkáním hodně motivovaní, za což mohlo jejich poslední vystoupení a morální vzpruha po těžce vybojovaných třech bodech. Navíc Turci chtěli svému hostiteli oplatit úvodní porážku z předchozího vzájemného duelu. Fanoušci se mohli těšit na ofenzivní představení, protože obě jedenáctky lákaly na ve formě hrající útočníky.

Zajímavý pas od Golovina si málem zpracoval Artjom Dzjuba, kterého musela na poslední chvíli odstavit dvojice Aziz a Söyüncü. Rusové od prvních chvil ukazovali hodně dravý herní projev a zejména duo Golovin - Dzjuba dělalo hostující obraně velké potíže. Na opačné straně se přímou ranou na bránu prezentoval Hakan Çalhanoğlu, jenže pár centimetrů mu scházelo!

V 17. minutě se Turci rychle rozběhli do protiútoku na jediného obránce, kterým byl mladík Giorgij Džikia. Ten nakonec na tři protivníky stačil, protože parádně odhadl nahrávku Çalhanoğlua na nabíhajícího Cenka Tosuna. Ten by zakončoval prakticky do prázdné brány! A Rusové trestali. Po rohovém kopu Golovina míč v pokutovém území doputoval k Džikiovi, který prudkou ránu otřel o obránce Romana Neuestädtera a Rusko vedlo!

O pár minut později mohlo být s Tureckem ještě hůř. Brankář Guilherme našel dlouhým nákopem Kuzjajeva, který vysunul do pokutového území Dzjubu. Jeho nahrávku ale Ionov do sítě nedostal, neb mu chyběl krok. Guilherme měl také obranné povinnosti. Ve 33. minutě se zkoušel individuálně prosadit Cengiz Ünder, který kroucenou ranou pořádně vyplašil zkušeného brankáře.

Poslední akce první půle úspěch neznamenala, protože Golovinovi se nepovedla finální nahrávka na neobsazeného Dzjubu. Přesto mohl být ruský kapitán spokojen. Stejně tak začal druhý poločas, tedy ruskou ofenzivou. Golovinovy kličky motaly tureckým obráncům hlavy a pár minut po změně stran Golovinova rána protáhla brankáře Sinana Bolata.

V 57. minutě mohli Rusové zvýšit, ale chybělo jim víc štěstí. Kuzjajev se totiž dostal k míči ve velmi výhodné pozici, jenže jeho ránu zastavilo břevno! Následně si ve velké šanci Golovin moc předkopl míč a skončil na rychle vyběhnutém Bolatovi. Turecko nebylo zase tak aktivní a delší dobu bez míče se pokusil narušit Cenk Tosun. Jeho přízemní rána ale mnoho škody nenadělala.

Až patnáct minut před koncem se skóre měnilo. A opět ve prospěch Ruska. Dlouhé vyhození brankáře Guilhermeho skončilo u Golovina, který parádním sprintem dostal míč do blízkosti turecké brány. Tam našel střídajícího Denise Čeryševa, který balon tečoval za záda brankáře Bolata a navýšil vedení! Když v nastavení Čeryšev narazil jen na vynikajícího Bolata, bylo rozhodnuto.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele