Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga B - skupina 2, 3. kolo
11.10.2018 21:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Rusko - Švédsko 0:0

V Rusku jsme nakonec branku neviděli ani jednu a Švédsko si odváží jeden bod za remízu. K vidění toho moc nebylo a v podstatě jedinou větší šanci Ruska deset minut před koncem likvidoval brankář Robin Olsen.

Rusové zvládli první utkání Ligy národů a ještě si jako bonus poradili s Českou republikou, na čemž chtěli stavět také proti Švédsku. Od prvních minut k tomu využili schopností Dzjuby, Golovina nebo Čeryševa. Hosté kontrovali ofenzivními hráči Bergem, Forsbergem nebo Svenssonem.

První minuty zaváněly nudou a k viděni bylo až příliš velké množství nepřesností na obou stranách hřiště. Švédský brankář Robin Olsen nemusel zasahovat poměrně dlouho a když už mu nebezpečí hrozilo, zasáhli jeho obránci Augustinsson s kapitánem Granqvistem. Právě na něj mířil o chvíli později míč z rohového kopu od Forsberga, jenže hostující obránce jej nezasáhl.

Prvních třicet minut neukázalo moc dobrý fotbal, ale s úderem půlhodiny odehraného času se málem Rusové dočkali. Z levé strany z pokutového území pálil Denis Čeryšev, který ale z úhlu mířil jen do boční sítě. V dresu hostí se o střelu pokusil Emil Forsberg, jehož rána byla zablokována. Následně pálil ještě Marcus Berg, který ale mířil jen do míst, kam seběhl brankář Guilherme.

Z velké dálky se do míče opřel Denis Čeryšev, který ale první půli završil jen střelou mimo. Stejný hráč pálil také po změně stran a brankář Robin Olsen musel předvést dobrý zákrok, aby jeho ránu zachytil. Na opačné straně se o to samé pokoušel Emil Forsberg, jenže akci hostujícího esa zastavili ruští obránci. Aktivnější Švédi měli velké problémy zejména s finální fází své hry.

Konstantin Rauš už se chystal zakončovat z hranice pokutového území, ale v tom nejdůležitějším momentu podklouzl. Ofenzivní hračička Emil Forsberg hledal přihrávkou nabíhajícího Kiese Thelina, jemuž ale chybělo pár kroků. Patnáct minut před koncem se do míče opřel Denis Čeryšev a do jeho rány skočil kapitán Granqvist. Deset minut před koncem zlikvidoval šanci Kuzjajeva brankář Robin Olsen.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele