Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga C - skupina 4, 1. kolo
07.09.2018 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Rumunsko - Černá Hora 0:0

Přestože utkání Rumunska s Černou Horou slibovalo zajímavé střetnutí na úvod Ligy národů, vysoká očekávání nakonec zůstala nenaplněna. Kvůli trestu UEFA pro rumunský národní tým se v Ploieşti utkání odehrálo před prázdnými tribunami, ovšem nutno podotknout, že diváci o nic světoborného nepřišli. Domácí favorit se sice těšil převaze, ovšem dominanci v držení míče nedokázal přetavit ve změnu skóre, a to ani v závěrečné čtvrthodině, kterou Černohorci dohrávali v oslabení. Oba týmy se tak musí spokojit s bodem za bezbrankovou remízu.

Hra v atypických podmínkách bez jakékoli divácké odezvy jen přispěla k nezáživnému hernímu projevu obou zúčastněných, kvůli čemuž bylo šancí poskrovnu. Po dalekonosné ráně hostujícího Jovoviče se tvorby hry ujali Rumuni, z nichž na sebe v úvodní půlhodině nejvíce upozornil stoper Vlad Chiriches. Právě jemu v 25. minutě připadla jediná řádná branková příležitost první půle, když se po rychlé a pohledné týmové akci na jeden dotek, kterou sám nastartoval a podpořil náběhem, ocitl zničehonic sám před brankářem Petkovičem. Zakončení pravačkou však obránci Neapole hrubě nevyšlo a míč se jen odkutálel do zámezí. Pár minut nato pak pro Chirichese vinou zranění utkání skončilo.

Krátce po změně stran si domácí vypracovali vůbec první přesnou střelu na bránu, když na přední tyči pokoušel pohotově štěstí Keseru, avšak Petkovič byl připraven. Směrem dopředu o sobě dávali vědět i sparťanští internacionálové Chipciu a Stanciu, ovšem ani jejich útočné akce nepřinášely kýžený gólový úspěch, a tak bezbrankový stav přetrvával. V 77. minutě dostalo Rumunsko novou naději na zlomení soupeřovy obrany, neboť druhou žlutou kartu uviděl Stefan Mugoša a Černohorci zbytek utkání dohrávali v deseti. Přesto závěrečné minuty paradoxně patřily hostům, jimž se málem dokonce podařilo ukořistit všechny body, ovšem brankář Tatarasanu nakonec prvotní zaváhání napravil a zvládl míč na poslední chvíli odkopnout do bezpečí. Nezáživný zápas s pouhými čtyřmi střelami na branku a naopak vysokým počtem dvaačtyřiceti faulů tak skončil zaslouženou dělbou bodů a výsledkem 0:0.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele