Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga A - skupina 3, 2. kolo
10.09.2018 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

André Silva sestřelil Itálii

Portugalci doma nakonec těsně porazili Italy. O třech bodech pro výběr trenéra Fernanda Santose rozhodl André Silva, který právě v Itálii nezažíval moc dobré časy. Dnes si užil pravou italskou vendettu.

Italové si chtěli po úvodní remíze s Polskem trochu vylepšit skóre a najít opět příznivější tvář svých fanoušků. K tomu jim měl sloužit duel s domácím Portugalskem. Italský trenér Roberto Mancini udělal oproti minulému klání několik změn v sestavě, například nasadil mladíka Chiesu od první minuty. Šanci dal i Zazovi, Immobilemu nebo Cristantemu s Lazzarim.

Portugalci nastoupili opět bez Cristiana Ronalda, na což si možná budeme muset zvykat častěji. Na trávník Estádia da Luz vyběhli Cancelo, Pepe, Mário Rui, Bruma, André Silva nebo jeho jmenovec Bernardo Silva. Mnozí domácí hráči si na chleba vydělávají právě v Itálii, takže věděli, co čekat.

Od úvodních chvil bylo jasně vidět, kdo že je tu pánem. Portugalci diktovali tempo hry a hosté spíše bránili. Na perfektní centr Bernarda Silvy si naběhl William Carvalho, který hlavou zblízka těsně minul italskou branku. Italové častěji kombinovali kolem středu pole, zatímco kreativitu nechávali na domácích.

V Itálii a v dresu AC Milán se Andrému Silvovi moc nedařilo, takže o to měl možná větší motivaci. Na jeho pohybu i hladu po gólech rozhodně bylo vidět, že si s Italy cosi vyřizuje. Po krásném uvolnění pálil mladý útočník jen do míst, kde stál brankář a jeho někdejší spoluhráč z AC Donnarumma. Za Italy zvedl prapor mladík Chiesa, ale taktéž on pálil jen do středu brány.

Po Carvalhově nákopu k tyči Bruma vracel míč před branku, Donnarumma se přes několik hráčů k balónu neprobojoval a Bernardo Silva mohl zakončovat. Trefil ale jen dobře postaveného obránce Romagnoliho, který kamaráda z AC zachránil od inkasování. Toho málem docílil vlastní brankou Bryan Cristante, který srazil balon po centru Ruie těsně nad!

Italové v těchto chvílích vůbec nestíhali tempo domácích a Portugalci byli na koni. Ještě lepší pocit jim mohl dát William Carvalho, jehož dělovka po zemi prosvištěla těsně vedle tyče! V poslední minutě první půle se souhra mezi Chiesou a Zazou vyvíjela velmi slibně a dost možná by z toho byl gól Italů. Jenže na poslední chvíli zasáhl obránce Rubén Dias.

Po změně stran se Portugalci náhle dočkali. A byl to právě v Itálii kritizovaný André Silva, k němuž se dostal balon. Po jednoduché kličce oklamal svého strážce a technickým pokusem k tyči obstřelil také Gianluigiho Donnarummu - 1:0.

Vedoucí branka samozřejmě ještě více nabudila Portugalce. Proměnit ji v další branku mohl také druhý Silva. Bernardo Silva se odhodlal k nádherné ráně zpoza rohu pokutového území a jen sledoval, jak je jeho umění neutralizováno uměním mladíka Donnarummy!

V zájmu aktivnější hry byl do ofenzívy vyslán krajní útočník Sassuola Domenico Berardi, který hodně zlobil portugalskou obranu. Na opačné straně se k balonu dostal Pizzi a jeho jedovatý projektil z rohu vápna musel Donnarumma krotit na víc pokusů.

Italové ke konci utkání trochu přidali a začaly jim vycházet kombinace. Na centr Berardiho od rohového praporku si naskočil Simone Zaza, hlavou ale těsně přestřelil portugalskou branku. A když v závěru ještě minul z nadějné pozice branku Donnarummy střídající Renato Sanches, stav již zůstal nezměněn.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele