Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga C - skupina 3, 4. kolo
16.10.2018 20:45 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Ullevål, Oslo

Reportáž

Norsko - Bulharsko 1:0

Přímý boj o první místo v třetím patře Ligy národů mezi Norskem a Bulharskem dopadl tím nejvíce dramatickým způsobem. Norové totiž Bulharům vrátili předešlou porážku a totožným výsledkem 1:0 ovládli odvetu v Oslu. O klíčový gól se postaral Mohamed Elyounoussi. Oba týmy tak mají po čtyřech odehraných kolech devět bodů, totožné vzájemné zápasy a o postupujícím do Ligy B tak rozhodnou jejich zbylé dva duely proti Slovinsku a Kypru.

Utkání samotné nabídlo spíše tuhý boj ve středu pole než atraktivní podívanou a brankových šancí bylo pomálu. O lecčem vypovídá statistika přesných střel na bránu, jichž si Bulhaři připsali pouhé dvě, přičemž na straně Norů pak šlo dokonce o jeden jediný pokus, a to právě Elyounoussiho gól. Ten padl po půlhodině hry, když se na pravé straně uvolnil v pokutovém území rychlonohý Elabdellaoui a přízemním centrem napříč malým vápnem našel volného Mohameda Elyounoussiho, pro nějž už nebyl problém zabořit míč z bezprostřední blízkosti do sítě. Celou akci nastartoval povedenou kolmicí jeho bratr Tarik, který již o deset minut dříve sahal sám po průlomu skóre, avšak jeho kroucená rána zamířila jen těsně vedle vzdálenější tyče.

Ani po změně stran se takticky svázané utkání nijak nerozběhlo a jednou z mála světlých chvilek bulharské ofenzivy byla akce Ivelina Popova na přelomu hodiny hry. Brankář Jarstein však s jeho nedůraznou ranou zpoza šestnáctky neměl vážnější potíže. Až šest minut před koncem mohli být diváci v Oslu u vytržení, když se po standardní situaci ocitl Joshua King osamocen v hloubi pokutového území před prázdnou brankou, jenže míč nedokázal z voleje řádně trefit, a tak obrovská šance na zdvojnásobení norského náskoku přišla vniveč. Domácí nakonec nemusela tolik mrzet, neboť již výsledek 1:0 uhájili, ovšem vyšší vítězství by jim zaručilo při případné bodové rovnosti v tabulce jistotu prvního místa. Takto se musí Norové spolehnout na vyšší skóre, které mají momentálně o jeden gól lepší.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufam 1:1, 1:2

Reagovat
Hiko

Chtělo by to vnést ještě trochu napětí do této skupiny -

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele