Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 2, 3. kolo
12.10.2018 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Moldavsko - San Marino 2:0

Moldavsko potvrdilo jasnou úlohu favorita proti trpaslíkovi ze San Marina a zvítězilo po výsledku 2:0, ve skupině 2 tak poprvé naplno bodovalo a posunulo se na třetí příčku se čtyřmi body. Hosté naopak potřetí v řadě prohráli a krčí se na poslední pozici s nulovým ziskem a se skóre 0:10. Domácí momentálně ztrácejí na vedoucí Bělorusko tři body a již v pondělí sehrají další důležitý zápas s Moldavskem, San Marino se pokusí překvapit v Lucembursku.

Domácí výběr byl mnohem aktivnější od samého začátku a častěji se tlačil do zakončení. V 9. minutě byl poprvé vidět velmi aktivní Damaşcan, jenž po pasu z pravého křídla pálil z otočky z osmi metrů, ovšem hostující branku trestuhodně minul. Stejný hráč podruhé selhal po dvaceti minutách, kdy na pravé straně pokutového území vybojoval balón, jeho následný lob z mírného úhlu však letěl vedle vzdálenější konstrukce.

Ani do třetice nedokázal Damaşcan otevřít skóre pátečního střetnutí. Ve 23. minutě obdržel přihrávku z levé strany a střílel zcela osamocen z první, nicméně prostor tří tyčí vůbec netrefil. Ihned na to se poprvé musel blýsknout brankář Benedettini, jenž vyrazil do bezpečí nepříjemnou střelu Antoniuca. Moldavsko přeci jen vsítilo vedoucí gól krátce po odehrané půlhodině, kdy se poprvé prosadil Radu Gînsari.

Šestadvacetiletý záložník izraelského klubu Hapoel Haifa se po patičce od Gaţcana elegantně zbavil dvou protihráčů a poté z hranice brankového území zamířil k zadní tyči. Ihned na to mohl stejný hráč navýšit vedení svého výběru, jenomže dalšímu gólu ve své síti zabránil fantastický Benedettini. Ve 35. minutě opět neprolomil smůlu Damaşcan, jeho hlavičku z osmi metrů totiž výtečně vyrazil Benedettini levou nohou.

San Marino mohlo z ničeho nic vyrovnat deset minut po přestávce, avšak hlavičku Hirsche dokázal odvrátit gólman Koşelev pohotově do strany. Domácí definitivně pojistili svůj hubený náskok v polovině druhé části. Po nahrávce od Antoniuca vystřelil z pravé strany šestnáctky Gînsari a opět trefil prostor u vzdálenější tyče. Hostující strážce ještě v závěrečné čtvrthodině dvakrát zasahoval, výsledek se již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele