Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 2, 2. kolo
11.09.2018 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Moldavsko - Bělorusko 0:0

Moldavsko si po minulém kolapsu v Lucembursku (0:4) alespoň částečně napravilo reputaci v domácím prostředí s Běloruskem a do tabulky skupiny 2 si připsalo první bod. Asi s největším favoritem skupiny remizovalo po bezbrankovém výsledku a momentálně je třetí. Hosté naopak nenavázali na nedávný úspěch se San Marinem (5:0) a nyní nečekaně ztratili. Patří jim druhé místo a na vedoucí Lucembursko mají manko dvou bodů.

Po úvodní opatrnější dvacetiminutovce poprvé zahrozili domácí. Brankář Černik vyrobil obrovskou hrubku, když neudržel v rukavicích lehký centr z levé strany. K míči se jako slepý k houslím dostal Nicolaescu a v zakončení selhal, jeho zbrklý pokus letěl hodně mimo prostoru tří tyčí. Od tohoto momentu začali být o něco nebezpečnější hosté a poprvé se mohli dostat do vedení sedm minut před přestávkou.

Stasevičova přihrávka z levé strany byla sražena přímo na kopačku nabíhajícího Draguna, jenž v obrovské příležitosti neseřídil mířidla přesně a balón ze sedmi metrů poslal hodně vysoko nad horní tyčku. Poté se až do konce první půle nic zásadního nepřihodilo, po změně stran pokračovalo Bělorusko v tlaku. Po necelé hodině hry napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů Majevski a jeho razantní pokus odvrátil famózní brankář Koşelev na rohový kop.

Po jeho zahrání opět vznikl v šestnáctce Moldavska závar, nicméně Koselev dokázal přečíst situaci a doslova ukradl balón z kopačky Lapcewa. V 69. minutě přiletěl do středu pokutového území parádní pas z pravého křídla a hlavičkující Majevski již zvedal ruce vzhůru, jenomže Koselev se blýskl tygřím skokem a famózně jednoruč odvrátil balón mimo branku. V samém závěru naopak mohli převrhnout misky vah na svou stranu domácí.

Bělorusové začali být hodně nervózní a ve druhé nastavené minutě namazali do úniku střídajícímu Damaşcanovi, kterého na poslední chvíli odzbrojil vyběhnuvší Černik. Neuběhlo ani šedesát sekund a rozhodnutí měl na hlavě Epureanu. Po rohovém kopu z pravé strany a podskočení Černika na něho zívala odkrytá branka, ale jeho prudké zakončení z hranice brankového území proletělo zhruba o půl metru nad břevnem.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele