Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 2, 1. kolo
08.09.2018 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Lucembursko - Moldavsko 4:0

Reprezentace Lucemburska opět potvrdila, že její kvalita šla v poslední době hodně nahoru a důkazem je toho velmi hladké vítězství 4:0 v úvodním zápase Ligy národů nad Moldavskem. Domácí výběr byl od samého začátku mnohem lepší, v úvodním dějství se dostal do vedení zhruba deset minut před koncem. Hosté se sice snažili odpovědět, nicméně jejich odpor byl zlomen půl hodiny před závěrečným hvizdem a pak inkasovali ještě dvakrát.

První větší možnost se zrodila krátce po odehrané čtvrthodině a to hodně kuriózním způsobem. Brankář Moris totiž svým výhozem trefil irského rozhodčího Harveyho, od kterého se balón odrazil přímo na kopačku volného Cociuce. Nicméně ten v obrovské možnosti selhal a domácí branku trestuhodně přestřelil. Následně pálil těsně nad břevno Gînsari a ve 30. minutě se Moris musel vytáhnout proti bombě Dedova.

Lucembursko se dostalo do vedení o čtyři minuty později v podstatě ze své první výraznější akce. Po rohovém kopu Danela Sinaniho z pravé strany se na hranici brankového území objevil Kevin Malget a prudkou hlavičkou zavěsil přesně k pravé tyči za záda zkoprnělého gólmana Koşeleva. V poslední minutě první půle napřáhl ze střední distance domácí Jans a pravý horní roh minul zhruba o metr.

Rozhodující okamžik sobotního střetnutí byl k vidění v 60. minutě. Carlson našel krásným přenesením hry na pravou stranu rozběhnutého Oliviera Thilla, který vypálil po zemi z hranice pokutového území, a jeho nádherná křížná střela zapadla přesně ke vzdálenější tyči - 2:0. Třetí lucemburský gól vsítil v 75. minutě aktivní Sinani, k němuž doslova proskákal míč po rohovém kopu Thilla od levého rohového čtvrtkruhu.

Jednadvacetiletý záložník Dudelange poté vypálil z voleje a jeho tvrdá rána z dvanácti metrů zapadla k bližší konstrukci kolem bezmocného Koşeleva. Gólovou tečku za tímto zápasem udělal za dalších osm minut Christopher Martins. Hráč francouzského Lyonu po rychlém přečíslení a perfektní narážečce od nejlepšího muže na hřišti Sinaniho doběhl až ke Koşelevovi a chytrým obloučkem ho obstřelil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele