Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 3, 3. kolo
11.10.2018 20:45 CET
3 : 1
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Kosovo - Malta 3:1

Kosovo zvítězilo v souboji fotbalových trpaslíků nad Maltou a udělalo výrazný krok za postupem do Ligy národů C. Hosté dohrávali po dvou žlutých kartách Mifsuda v deseti.

Domácí byli v zápase s ostrovní Maltou jasným favoritem, cesta za třemi body však tak snadná nebyla. Kosovo skórovalo z první vyložené šance zápasu, ve 30. minutě přihrával Valon Berisha Kollolimu, který dokázal míč usměrnit přímo ke vzdálenější tyči a poslal tedy Kosovo do vedení.

Do druhé půle však hosté z Malty naskočili mnohem odhodlanější a působili aktivněji. To jim přineslo své ovoce již v 51. minutě, když si po rohovém kopu našel míč hlavou Agius a umístil ho přímo do odkryté části Ujkaniho brány. Vyrovnáno.

Vyrovnaný stav však netrval ani dvacet minut, v 68. minutě se totiž skvěle před bránou hostů zorientoval, Moriqu, který byl zpočátku zády k bráně a po rychlé otočce poslal Kosovo znovu do vedení, tentokrát přízemní střelou doprostřed brány.

O dvě minuty později navíc zbytečně fauloval hostující Mifsud, jemuž udělil rozhodčí Bognar bez rozmyslu druhou žlutou a následně červenou kartu. Poslední hřebík do rakve Malty zatloukl v 81. minutě Kolloli, jenž se dokázal gólově prosadit po skvělém centru Rashicy.

Zápas skončil poměrem 3:1 pro domácí, kteří se se sedmi body nachází na prvním místě skupiny 3 Ligy národů D a statečně bojují o postup do Ligy národů C. V tomu se jim bude snažit zabránit především Ázerbajdžán, který má po třech zápasech pět bodů. Malta nasbírala za tři zápasy pouhý jeden bod, a sice za remízu s Ázerbajdžánem.

Autor: Lukáš Hrneček / uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Kosovo si jde pro postup. Má velice kvalitní ofenzivní hráče a s Maltou nebude mít problém. Doma už herně přejelo Faerské ostrovy a stejně to bude i dnes. Dnes ale vstřelí alespoň o branku více. Navíc se vrací klíčový hráč Valon Berisha. Tip 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Já se díval na Livesportu na klubovou příslušnost a teda, to by byl těžký oříšek i pro naší repre něco s němi uhrát

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele