Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga A - skupina 2, 2. kolo
11.09.2018 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Island stále čeká na gól, další příděl dostal od Belgie

Vikingové museli na úvod Ligy národů skousnout porážku o šest branek, kterou utrpěli ve Švýcarsku. Oproti klání pod Alpami se v sestavě nově objevili Magnússon, Sigurjónsson a Thorarinsson. Rudí ďáblové naopak v předchozím přípravném utkání hladce zdolali Skotsko. V prvním utkání soutěže. V jejich základní jedenáctce se prostřídala čtyři jména.

Na první výraznou šanci se čekalo zhruba patnáct minut. Poté rozjeli nadějnou akci ostrované, když Bjarnason vysunul Bödvarssona, na jehož centr si naběhl Sigurdsson, ale jeho střelecký pokus obrana hostí zablokovala. Na druhé straně hned z prvního mráčku zapršelo. Ve 28. minutě stáhl Lukakua ve vlastním pokutovém území Ingason. Nařízený pokutový kop s přehledem proměnil Hazard a poslal Rudé ďábly do vedení.

Za další tři minuty vedla Belgie o dvě branky. Rohový kop hostí prodloužil na přední tyči Kompany, brankář Halldórsson vyrazil před sebe k Lukakuovi, jenž zblízka dorazil míč za brankovou čáru. Další branku mohl Lukaku přidat v 35. minutě, kdy byl úspěšnější v hlavičkovém souboji s Ingasonem a svůj pokus poslal jen těsně nad břevno.

Island usiloval o snížení devět minut po přestávce. To si Bödvarsson naběhl za obranu a i když střílel z těžkého úhlu, donutil gólmana Rudých ďáblů Courtoise k těžkému zákroku. Po hodině hry zkusil štěstí z velké dálky obránce Belgie Vertonghen, ale jeho rána neměla gólové parametry. Ve 63. minutě Lukaku uvolnil Meuniera, který šajtlí orazítkoval tyč branky domácích. Za tři minuty hlavičkoval mimo tři tyče z rohového kopu Aldeweireld.

Dvacet minut před koncem vypálil Viking Sigurdsson a Courtois se opět musel činit, protože pokus Islanďana vyrazil. Hladová Lukaku měl další šanci na vstřelení branky v 79. minutě po přihrávce Hazarda, ale jeho šanci zastavila obrana domácích. Za další dvě minuty ale hosté po napadání rozehrávky soupeře získali balón, Mertens jej naservíroval před bránu Lukakuovi, jenž přidal třetí branku Rudých ďáblů.

V nastavení mohli Belgičané přidat ještě čtvrtý zásah. Meunier našel Metense, který jen těsně netrefil šibenici islandské branky. I tak se hosté radovali z pohodlné výhry.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele