Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 4, 4. kolo
16.10.2018 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Gibraltar - Lichtenštejnsko 2:1

Gibraltar se podruhé za sebou postaral o obrovské překvapení a tentokráte v domácím prostředí přehrál Lichtenštejnsko 2:1, po sobotní senzační výhře v Arménii (1:0) si dokonce udržel šanci na vedoucí příčku zaručující dodatečnou baráž o evropský šampionát. S konkurenčním Lichtenštejnskem sice prohrával, ovšem po změně stran dokázal vývoj během pěti minut otočit a posunul se na třetí místo v tabulce skupiny 4 se šesti body.

Na první Makedonii má manko tří bodů, za druhou Arménií zaostává jen vinou horšího skóre. Naopak hosté klesli na poslední čtvrtou příčku se třemi body a budou mít velké problémy, aby ji opustili. V úterním souboji sice měli častěji míč ve svém držení, nicméně houževnatý protivník je v celkovém účtování přestřílel a především v druhém poločase byl aktivnější. Přitom Lichtenštejnsko začalo skvěle a do vedení se dostalo po čtvrthodině hry.

Krásnou průnikovou přihrávku za obranu vymyslel Marcel Büchel, na kterou si naběhl rychlonohý Dennis Salanović. Teprve dvaadvacetiletý záložník švýcarského Thunu se následnou chytrou kličkou zbavil vyběhnutého brankáře Goldwina a bez větších potíží zamířil po zemi do odkryté branky. V následujícím průběhu si mírně favorizovaní hosté s přehledem hlídali náskok a soupeře vůbec k ničemu nepouštěli.

Po změně stran se výrazně přiostřilo, během deseti minut udělil kyperský rozhodčí Demetriou hned čtyři žluté karty. Gibraltaru se povedlo vyrovnat v 61. minutě. George Cabrera si naběhl před branku na nádherný centr z pravého křídla od Casciara a hlavou z hranice brankového území usměrnil balón k levé konstrukci, gólman Benjamin Büchel se natahoval marně. Neuběhlo ani pět minut a domácí překvapivě otočili vývoj tohoto klání.

Od rohového praporku odcentroval Walker a našel hlavu osamoceného Josepha Chipolina, jenž se zblízka nemýlil a bezmocnému Büchelovi nedal žádnou šanci na úspěch. Ve zbývajícím průběhu se hosté snažili alespoň vyrovnat, nicméně povzbuzení domácí jim už nic nedovolili. Gibraltar přivítá v polovině listopadu Arménii, Lichtenštejnsko se pokusí zaskočit Makedonii.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele