Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga A - skupina 1, 4. kolo
16.10.2018 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Němci vedli ve Francii, domů však nakonec opět jedou s prázdnou

Francie v domácím prostředí otočila zápas s Německem a udržela se na vedoucí pozici ve skupině. To hosté pokračují ve své letošní mizérii. Oba týmy měly k dispozici po jednom pokutovém kopu, ten francouzský nakonec rozhodl o osudu klání.

Les Bleus před duelem se svým východním sousedem odehráli přátelské utkání proti Islandu, se kterým remizovali 2:2. Oproti tomuto utkání se trenér Deschamps odhodlal ke čtyřem změnám v sestavě. Digneho na levém beku nahradil Hernández, střed zálohy vyztužil na hřišti všudypřítomný Kanté a Girouda na hrotu nově s Griezmannem podporovali Mbappé a Matuidi.

Nationalelf jsou v krizi, což dokumentuje fakt, že před výletem do Francie doma dostali tříbrankový výprask od Nizozemska. Kouč Löw tak usoudil, že taktéž musí zamíchat základní jedenáctkou. Obranu vyztužili Süle se Schulzem, v záloze se vedle Kroose a Kimmicha objevili Kehrer se Saném a útočníka Wernera podporoval nový parťák Gnabry.

Po pěti minutách se střeleckým pokusem prezentoval Griezmann, avšak svatyni hostů netrefil. Za devět minut ztratil Pogba míč ve středu hřiště a při německé protiakci trefil Sané v pokutovém území ruku bránícího Kimpembeho, načež sudí nařídil pokutový kop. K penaltě se postavil Kroos a byť brankář Lloris vystihl směr střely, míči v cestě do sítě již nedokázal zabránit.

Ve 20. minutě se Nationalelf hnali do protiútoku, který Sané pokazil dlouhou přihrávkou na Wernera. O čtyři minuty později se musel činit Lloris, když zasáhl proti pokusu Süleho po rohovém kopu. Akce Francouzů často táhl Pogba, ale bez většího efektu. Krátce před přestávkou demonstroval záložník Manchesteru United nepovedený poločas, když z přímého kopu trefil pouze německou zeď.

Devět minut po změně stran chtěl vstřelit vyrovnávací branku Mbappé, jehož do úniku ze strany vyslal Matuidi, jenže gólman Nationalelf Neuer výborně zasáhl nohou. O pár chvil později zkusil Mbappé štěstí z úhlu, ovšem Neuer byl opět úspěšnější. V 62. minutě se sice Němci ubránili rohovému kopu soupeře, vzápětí však do Hernándezova centru vložil hlavu Griezmann a střelou ke vzdálenější tyči vyrovnal skóre.

V 68. minutě zaváhali Francouzi v rozehrávce, čehož chtěl využít Gnabry, jeho střelu ale pokryl spolehlivým zákrokem Lloris. Na druhé straně se za dvě minuty odhodlal ke střele Pavard a Neuer se opět musel činit. Jedenáct minut před koncem upadl Matuidi ve vápně Němců po kontaktu s Hummelsem. Kontroverzní zákrok posoudil rozhodčí jako penaltový a nařízený pokutový kop s přehledem proměnil Griezmann - 2:1. Na tento zásah již hosté nedokázali v závěrečných minutách odpovědět.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele