Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga C - skupina 2, 4. kolo
15.10.2018 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Finsko - Řecko 2:0

Už jen krůček od celkového vítězství ve skupině stojí Finové po domácí výhře 2:0 nad Řeckem. Domácí se popasovali se soupeřem až po změně stran, navíc už v prvním poločase přišli o svého nejlepšího střelce Pukkiho.

Pro Finy nezačalo utkání zrovna šťastně. Ne že by je Řekové nějak výrazněji zaměstnávali, ovšem už po čtvrthodině hry musel pro zranění odstoupit nejlepší finský střelec Temu Pukki a to byla pro Suomi obrovská ztráta. První poločas jinak nabídl spíše bojovnou partii s mírnějším držením balónu na straně Řeků. Evropští šampioni z roku 2004 ale žádnou větší gólovku neměli, nepřesná střela Bakasetase ze 33.minuty byla jen slabým odvarem.

Pro vývoj utkání byla zcela zásadní druhá půle. Řekové hned po změně stran vystřídali a prakticky po nástupu na hřiště bleskurychle inkasovali. Špatně odvráceného balónu se zmocnil Pyry Siori a přesnou koncovkou zařídil Finům vedení. Otřesení Řekové mohli vzápětí po druhé inkasovat, ale Tuominenova dělovka skončila těsně nad. Proti stejnému muži pak v 66.minutě dokázal rychle vyběhnout Barkas. Řecký brankář měl najednou více práce a ránu Toivia z přímého kopu rovněž vyrazil na rohový kop.

Finové byli v závěru zápasu jasně lepším týmem a Řekové jakoby snad ani nechtěli vyrovnat. Devět minut před koncem orazítkoval tyčku Lod a Finové stále vedli jen 1:0. Zahozené příležitosti mohli domácí mrzet, protože vyrovnání měl na kopačce Koulouris, ale skákavý balón naštěstí pro Suomi skončil vedle.

Definitivně vymalováno bylo až v poslední minutě zápasu. Lod předvedl perfektní práci s balónem, zbavil se dvou hráčů a pak naservíroval přihrávku na skórujícího Glena Kamaru. Druhý zásah už znamenal jistotu domácího vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele