Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga C - skupina 2, 2. kolo
11.09.2018 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Finsko - Estonsko 1:0

Estonsko prohrálo ve Finsku po gólu Pukkiho ze 12. minuty. Finové se však s outsiderem trápili a tři body museli pracně hájit celý zápas.

Svědky neatraktivního zápasu byli fanoušci, kteří si našli ve finském Turku cestu na zápas Ligy národů mezi Finskem a Estonskem. Hlavní hvězdou a kapitánem Estonska byl střední obránce Ragnar Klavan, který působil poslední dvě sezóny v anglickém Liverpoolu, nyní však obléká dres italského Cagliari.

Jasným favoritem zápasu byli pochopitelně domácí, přesto se zápas nevyvíjel podle jejich představ. Ve 12. minutě se sice dokázal po skvělé Soiriho přihrávce gólově prosadit Teemu Pukki, poté to ale byla ze strany Finů jedna velká bída. Ani jeden z týmů nic nepředváděl a diváci tak byli svědky jedné nekonečné nakopávané.

Neobvyklým zpestřením zápasu bylo břevno po Tuominově zbloudilé střele z dálky z 26. minuty. Až do konce poločasu se na hřišti nestalo vůbec nic. Finové se přehnaně do útoku nehnali, protože byli s výsledkem spokojeni, Estonci se zase báli otevřít obranu, aby znovu neinkasovali.

Obraz zápasu se nezměnil ani v druhé půli, ve které jsme byli svědky pouhé jedné vyložené šance, a sice když v 73. minutě střílel Pukki a jeho střelu skvělým zákrokem zablokoval výše zmíněný estonský obránce Klavan. Zápas byl tedy v poklidu dohrán a smíření Estonci byli rádi, že na půdě favorita prohráli pouze o jeden gól, protože k bráně soupeře se v průběhu zápasu v podstatě nepřiblížili.

I v příštím zápase Ligy národů se utká Finsko s Estonskem, tentokrát však na půdě pobaltského státu. V půlce října pak budou Finové hostit Řecko, Estonci zase Maďarsko. Po předvedených výkonech je Estonsko jednoznačným kandidátem na sestup do skupiny D Ligy národů UEFA.

Autor: Lukáš Hrneček / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele