Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga C - skupina 2, 4. kolo
15.10.2018 20:45 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

Estonsko - Maďarsko 3:3

Velmi zajímavého průběhu se dočkali diváci na stadionu v Talinnu, kde viděli hned šest branek a nakonec divokou remízu 3:3. V duelu plném zvratů budou spokojenější Estonci, kteří získali ve skupině 2 svůj vůbec první bod. Naopak hosté po premiérové remíze definitivně přišli o naději na vedoucí příčku zaručující závěrečnou fázi o evropský šampionát v roce 2020. Maďarsko je momentálně třetí se čtyřmi body.

Domácí výběr v předchozích třech střetnutích prohrál a rozhodně si brousil zuby na první vítězství, ke kterému neměl daleko ještě zhruba čtvrt hodiny před koncem. Maďaři v dosavadním průběhu prohráli dvakrát a k udržení naděje potřebovali naplno bodovat, na suverénní Finsko mají manko nedostižných osmi bodů. Do utkání lépe vstoupilo Estonsko, když se dostalo do vedení ze své první vážnější příležitosti po dvaceti odehraných minutách.

Ještě předtím kryl gólman Gulácsi přízemní střelu z dvaceti metrů od Vassiljeva, vzápětí si po krásné průnikové přihrávce za obranu a rychlé nabídce od Henriho Aniera seběhl do předbrankového prostoru Siim Luts a z pěti metrů usměrnil balón v pádu pod horní tyčku. Hosté však na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat, za další čtyři minuty totiž vyrovnal třiadvacetiletý záložník polské Legie Varšava Dominik Nagy.

Ten se ve skluzu opřel do míče z hranice pokutového území a jeho skákavý pokus zapadl kolem brankáře Aksalua ke vzdálenější konstrukci. V nastavení první půle mohl stejný hráč dokonce otočit vývoj, ale přízemní střelu dokázal vykopnout nohou pozorný Aksalu. Maďarsko se přeci jen poprvé a naposledy dostalo do vedení v 54. minutě, kdy se prosadil kanonýr německého Hoffenheimu Ádám Szalai.

Po chytrém pasu za obranu od Sallaie si krkolomně zpracoval balón na prsa a ze čtyř metrů obstřelil Aksalua. Podruhé vyrovnáno bylo zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, kdy střílený centr Pikka nešťastně tečoval střídající Máté Pátkai a míč obloučkem zapadl za pozdě reagujícího Gulácsiho. V 79. minutě podruhé vedli domácí po rychlém kontru a chladné hlavě Aniera, jenomže o dvě minuty později jim sebral radost z vítězství aktivní Szalai, jenž skóroval podruhé v tomto střetnutí po rohovém kopu a následné razantní hlavičce.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele