Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga B - skupina 4, 2. kolo
09.09.2018 18:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Ceres Park, Aarhus

Reportáž

Dánsko - Wales 2:0

Dánsko doma slaví první tři body v Lize národů! O to se proti návštěvě z Walesu postaral dnes večer fenomenální Christian Eriksen, který přesně řídil dánskou ofenzívu. První branku dal v první půli, po změně stran přidal jednu z penalty.

Dánsko mělo od počátku utkání hodně našlapanou sestavu, do níž se vešli Schmeichel, Jorgensen, Kjaer, Schöne, Poulsen nebo Sisto. Vše se ale točilo samozřejmě kolem Christiana Eriksena. Hosté přijeli s Ramseym, Balem, Chesterem nebo Daviesem či Allenem.

Až v 19. minutě jsme se dočkali první vážnější šance utkání. Na prahu třiceti metrů napřáhl Ampadu a vypustil by určitě z kopačky hodně nepříjemnou dělovku. Do rány mu vložil nohu Delaney, ale to bylo docela kontraproduktivní. Odražený balon se totiž dostal k Robertsovi a naštěstí pro domácí byl u míče o chvíli později než brankář Kasper Schmeichel.

Wales hrozil především z rychlých protiútoku, územní převahu si příliš nevypěstoval. Jeden takový rychlý útok táhl po levé straně útočník Gareth Bale, kterého marně stíhala hned dvojice obránců. Jeho rána ale mířila těsně vedle tyče, takže Dánsko mohlo chvíli opět volně dýchat. A evidentně mu to prospělo.

O pouhé dvě minuty později se totiž balon od Schöneho dostal k Dalsgaardovi. Jeho přihrávka našla v pokutovém území volného Christiana Eriksena, který razantní střelou otřenou o tyč překonal bezmocného brankáře Waynea Hennesseyho - 1:0 pro domácí!

O pár minut později málem Dánsko navýšilo své vedení. Sisto si za pokutovým územím našel odražený míč, který ihned posílal na bránu. Hennessey ale vytasil vynikající zákrok. To bylo z první půle prakticky všechno.

Druhá začala v obdobném tempu. Aktivněji hrající Dánsko, kterému míč na noze rozhodně nevadil, si umělo poradit. Wales spoléhal především na rychlost a osobnost Garetha Balea, jehož rychlý krok dělal občas obraně Dánska potíže. Hvězda Realu Madrid o chvíli později rozehrávala solidní volný přímý kop, ale z dobré šance nic nebylo. Bale pálil jen do hradby těl před sebou.

Po hodině hry se do zakončení dokázal dostat Braithwaite, který se prezentoval patřičným důrazem, střela ale směřovala pouze do boční sítě. O poznání lepší byli Dáni. Ampadu totiž při pokusu o obranu srazil míč rukou a sudí pískal pokutový kop! K němu se postavil samozřejmě Christian Eriksen a neměl potíže - 2:0 pro Dánsko.

Ani za tohoto stavu se ale Wales nevzdával. Ramseymu se podařilo sklepnout lépe postavenému Allenovi, jenže jeho rána postrádala přesnost. Braithwaite na opačné straně pálil zase těsně vedle tyče. V páté minutě nastavení mohl hattrick dokonat Eriksen, ale jeho šance zlikvidoval brilantním zákrokem brankář Hennessey.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele