Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga A - skupina 4, 3. kolo
12.10.2018 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Chorvatsko - Anglie 0:0

Repríza nedávného semifinále mistrovství světa mezi Chorvatskem a Anglií gól nepřinesla. Angličané sice měli na prázdném stadionu v Rijece řadu šancí k průlomu skóre, ovšem pomstít ono vyřazení na letním šampionátu se jim nakonec nepodařilo vinou nedostatečné přesnosti a také trochy potřebného štěstí, neboť rány Kanea s Dierem skončily na brankové konstrukci. Oba týmy tak zůstávají po dvou kolech bez výhry a usnadňují vedoucímu Španělsku cestu k prvnímu místu.

Chorvatský národní tým si odpykával trest za tři roky starý prohřešek v zápase s Itálií, a proto se utkání hrálo v netradičních podmínkách bez diváckého osazenstva. Výjimkou byl jen hlouček anglických příznivců, který se uvelebil na kopci vedle stadionu a snažil se alespoň na dálku zhlédnout dění na hřišti, ovšem chybějící atmosféra se na hře obou celků podle očekávání projevila. Úvodní minuty přinesly minimum vzruchu a první střela na bránu přišla na řadu až po sedmatřiceti minutách. Perišićův pokus po chytrém přepuštění Rebiće si však na brankáře Pickforda nepřišel.

Stejně jako na pár měsíců starém světovém šampionátu v Rusku hrozil anglický národní tým především z výtečně nadrilovaných standardních situací. Dvě minuty před koncem poločasu přizvedl Eric Dier Hendersonův rohový kop vstříc chorvatské brance, jenže míč narazil pouze do tyče a k dorážce se těsně nedostal ani jeden z hráčů Albionu.

Po změně stran se doposud nezáživné utkání zničehonic probudilo k životu a vyšší tempo hry přineslo před oběma brankami o poznání více vzruchu. Nejprve musel Pickford opět zasahovat proti aktivnímu Perišićovi, zatímco na druhé straně kontroval Harry Kane, jehož hlavičku zastavilo až břevno. Hosté se následně dožadovali penalty za zákrok Rebiće na Barkleyho, avšak sudí Brych byl jiného názoru.

Ani v závěrečné půlhodině šance neustávaly. Hned do dvou samostatných úniků se dostal Marcus Rashford, jenže v obou případech si počínal trestuhodně a Dominik Livaković ani nemusel předvést žádné prvotřídní zákroky, aby obě příležitosti forvarda Manchesteru United zneškodnil. Chorvaté pak o sobě dali vědět střelami Kramariće s Rebićem, ale obě nakonec skončily vedle Pickfordovy brány. A když se čtvrthodinu před koncem Kaneovi přece jen povedlo procpat míč do sítě, radost mu zhatil správně zdvižený praporek čárového rozhodčího. V závěru již na bezbrankovém stavu nestihl nic změnit ani střídající debutant Jadon Sancho, ovšem stejně jako Ben Chilwell podal vydařený výkon, s nímž může být manažer Gareth Southgate spokojen. Vrásky na čele mu naopak před nadcházejícím duelem proti Španělsku v Seville dělá vykartování dvojice Henderson-Stones.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele