Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga C - skupina 4, 3. kolo
11.10.2018 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Černá Hora - Srbsko 0:2

Srbové zvítězili v rámci balkánského derby na půdě Černé Hory díky dvěma gólům Aleksandara Mitroviće. Srbsko vede skupinu 4 Ligy národů C o dva body nad Rumunskem.

V zápase Černé Hory se Srbskem byli favoritem hosté, kteří nasbírali mnoho cenných zkušeností na letošním mistrovství světa. Srbové diktovali od začátku zápasu tempo hry a v 18. minutě fauloval ve vlastním pokutovém území domácí Stojković Rodiće a hosté zahrávali pokutový kop, jenž nařídil italský rozhodčí Rocchi v podstatě ihned.

Penaltu vzápětí proměnil čtyřiadvacetiletý útočník Fulhamu Aleksandar Mitrović a Srbové tedy vedli 1:0. Ve 31. minutě mohli hosté skóre zápasu navýšit, brankář domácích Petković však zákeřnou střelu Tadiće z první vykryl reflexivním zákrokem. Do konce poločasu se již nic zásadního nestalo a do kabin se šlo za stavu 0:1.

V 53. minutě se do první šance zápasu dostala také Černá Hora. Bečiraj překvapivě napřáhl k dalekonosné střele, míč však skončil jen těsně vedle brány hostů a brankář Dmitrović by míč s největší pravděpodobností neměl. Šance domácích byla však v zápase výjimkou a hned po ní začali znovu dominovat Srbové.

O necelé dvě minuty později posunul skvěle přímo před brankáře domácích na Tadiće Mitrović. Tadić však v kritické chvíli zaváhal a zvýšit rozdíl skóre se mu nakonec nepodařilo. Celá hra byla velmi vyostřená a bylo znát, že ještě před patnácti lety byly oba národy v jednom státě.

V 78. minutě si po opakované kritice rozhodčích vysloužil vykázání na tribunu trenér domácích Tumbaković a Černou Horu tedy nadále vedli pouze asistenti. V 81. minutě navíc přidal druhý gól Srbů Mitrović, který sklepl balón do prázdné brány po vynikající přihrávce na malé vápno Živkoviće.

Zápas skončil výsledkem 0:2 a Srbové se nachází se sedmi body na prvním místě skupiny. Černá Hora je se čtyřmi body na třetím místě a o jejím osudu pravděpodobně rozhodně tabulka třetích týmů ostatních skupin Ligy národů C.

Autor: Lukáš Hrneček / uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
HunterRomario

Černohorci se budou chtít proti Srbům vytáhnout.

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele