Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 2, 1. kolo
08.09.2018 18:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Bělorusko - San Marino 5:0

Dle očekávání dopadlo utkání mezi Běloruskem a San Marinem. Domácí zvítězili jasně 5:0 a potvrdili, že jsou ve své skupině velkým favoritem. Hvězdou zápasu byl Stanislav Dragun, který dvě branky vstřelil a na jednu přihrál.

Netrvalo to dlouho a díky aktivnímu přístupu zlomili Bělorusové odpor San Marína už ve čtvrté minutě zápasu. Laptěvovu přihrávku napříč vápnem uklidil do sítě na zadní tyči osamocený Igor Stasevič. Už jeho brance předcházela velká příležitost, kterou však Laptěv neproměnil. Rychlá branka Bělorusy uklidnila a celý první poločas byl víceméně hrou na jednu branku. Hodně vidět byl Stanislas Dragun. Než se poprvé v zápase trefil, spálil dvě obrovské šance, ale ve 26.minutě už mu to vyšlo. Nechajčik mu poslal do šestnáctky krásný centr a Dragun přesnou hlavičkou zvýšil.

San Maríno nemělo na hru Bělorusů žádný recept a v podstatě jen přežívalo kupící se šance soupeře. V prvním poločase inkasoval fotbalový trpaslík dvakrát, po změně stran pak skóre nabilo výraznějších rozměrů. V 66.minutě fauloval Biordi Šitova a nařízený pokutový kop v pohodě proměnil Anton Saroka!

Všem na stadionu Dinama v Minsku bylo jasné, kdo utkání ovládl a kdo ho dovede do vítězného konce. Tři minuty před koncem opět úspěšně hlavičkoval z malého vápna Stanislas Dragun a na konečných 5:0 uzavřel přesně mířenou, přízemní střelou k tyči Jiruj Kovalev. Bělorusové splnili povinnost a San Marino rozdrtili 5:0.

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele