Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 2, 3. kolo
12.10.2018 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Bělorusko - Lucembursko 1:0

Reprezentanti Běloruska zvládli klíčovou bitvu o první místo s Lucemburskem a díky nejtěsnějšímu vítězství 1:0 se dostali do čela skupiny 2 se sedmi body. O svém úspěchu rozhodli na konci prvního poločasu, kdy rozhodující trefu vsítil Anton Saroka. Domácí tak přeskočili svého pátečního rivala a mají o něco blíže k závěrečnému play-off o evropský šampionát. Hosté naopak poprvé ztratili a současnou situaci si lehce zkomplikovali.

Bývalá sovětská republika byla od samého začátku mnohem aktivnější a do první větší možnosti se dostala krátce po odehrané čtvrthodině. Z pravého křídla parádně odcentroval Poljakov a ve středu pokutového území se dostal k hlavičkovému pokusu Majevski, který jen těsně minul pravou tyč. Stejný hráč vymyslel parádní narážečku zhruba deset minut před přestávkou pro rozběhnutého Staseviče.

Zkušený dvaatřicetiletý záložník BATE Borisov se ocitl sám před brankářem Morisem, ale po vysokém pasu hlavičkoval trestuhodně z hranice brankového území nad hostující branku. Bělorusko se dočkalo zaslouženého vedení ve 43. minutě. Po nabídce z levého křídla nedokázal Moris vyboxovat míč do bezpečí, do balónu se vzápětí z dvanáctí metrů opřel Saroka a jeho skákavý pokus z dvanácti metrů zapadl do sítě.

Ještě do poločasu mohl zvýšit náskok mírného favorita Dragun. Ten po skvělé práci Nechajčika a následné zpětné přihrávce téměř od rohového praporku vypálil z voleje přímo pod břevno a Moris se musel vytáhnout s fantastickým zákrokem, míč odvrátil na rohový kop. Pět minut po přestávce mohl vyrovnat Joachim, jenomže jeho hlavička z deseti metrů proletěla o decimetry vedle vzdálenější konstrukce.

V 64. minutě mohl definitivně rozhodnout Pucila, avšak jeho obstřel z bezprostřední blízkosti skončil v boční síti. Poslední velká příležitost byla k vidění čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Po přečíslení tři na dva se o nebezpečnou střelu z levé strany pokutového území z mírného úhlu postaral Majevski, nicméně na pozorného Morise si nepřišel. Již v pondělí přivítají Bělorusové Moldavsko, Lucembursko se utká se San Marinem.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele