Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 3, 4. kolo
14.10.2018 18:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Ázerbájdžán - Malta 1:1

Ázerbájdžán nedokázal navázat na páteční úspěch s Faerskými ostrovy (3:0) a nyní v domácím prostředí pouze remizoval s trpaslíkem z Malty po výsledku 1:1. Nevyužil tak zaváhání Kosova a opět si zkomplikoval cestu za prvním místem ve skupině 3. Momentálně je druhý se šesti body a na svého největšího rivala z Kosova ztrácí body dva. Hosté naopak podruhé s tímto protivníkem uhráli bod a stále mají šanci na solidní třetí místo.

Domácí výběr sice ještě ani jednou neprohrál, na druhou stranu je jediné vítězství hodně málo. V konečném účtování ho mohou mrzet především ztráty s nedělním protivníkem, kdy si představoval zisk minimálně čtyř bodů. Velký favorit držel balón z téměř pětašedesáti procent a vypracoval si i mnohem více střeleckých pokusů, nakonec mu to nebylo nic platné. Do vedení se mohl dostat již po pěti minutách.

K přímému volnému kopu ze střední vzdálenosti se postavil Nazarov a jeho tvrdá rána orazítkovala břevno. Poté hosté pozorně bránili a spoléhali na rychlé protiútoky, ten ojedinělý z 37. minuty jim vyšel. Na pravé straně šestnáctky pálil Corbolan a prudkou střelu vyrazil gólman Ağayev zpět na jeho kopačku. Následná zpětná přihrávka do brankového území přistála na kopačce Rowena Muscata, jenž z první snadno usměrnil míč pod horní tyčku.

Domácí byli po tomto šoku opaření až do konce úvodní části, po obrátce výrazně přidali. Hodně jim pomohla vyrovnávací branka z 53. minuty. Araz Abdullajev si elegantně zpracoval na prsa centr od Madatova a zcela zapomenut vypálil z otočky k pravé tyči, gólman Hogg pouze zůstal stát jako přikovaný před brankovou čarou. Za další tři minuty mohl využít pozitivního rozpoložení Dadasov, jenomže hlavou těsně minul prostor tří tyčí.

Za dalších deset minut byl Dadasov mnohem blíže k otočení stavu, avšak tentokráte opět hlavou nastřelil jen tyč. Hosté z ničeho nic vystrčili růžky v 69. minutě a o ještě větší senzaci se mohl postarat aktivní Corbolan, který z bezprostřední blízkosti trefil bližší konstrukci. Ázerbájdžán spálil svou poslední velkou příležitost v 83. minutě, kdy rozběhnutý Almeida zbrkle napálil balón příliš vysoko a výsledek se tak již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele