Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga A - skupina 4, 1. kolo
08.09.2018 20:45 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Angličané neudrželi náskok a ve Wembley podlehli Španělům

Španělé otočili zápas s Anglií a do Ligy národů vstoupili vítězně. Domácí sice poslal do vedení Rashford, hosté však ještě do přestávky výsledek otočili a po změně stran nepustili soka k vyrovnávací brance.

V sestavě Three Lions se kromě jmen známých z mistrovství světa objevili také obránci Gomez a Shaw. Trenér Southgate zachoval formaci se třemi obránci, pěti záložníky a dvěma útočníky. Jeho protějšek Enrique, jenž španělský tým převzal po ruském šampionátu, zařadil do základní jedenáctky například obránce Alonsa či útočníka Rodriga.

Fanoušci na stadionu Wembley si poprvé zakřičeli gól po deseti minutách hry. Shaw při brejku Anglie skvěle našel Rashforda, který zblízka prostřelil brankáře De Geu. La Roja však odpověděla za necelé dvě minuty. Carvajal po průniku pravou stranou přihrál Rodrigovi, jenž předal pod sebe Saúlovi, který přízemní střelou k tyči vyrovnal. Následnou poklidnou pasáž narušil až ve 22. minutě nepovedenou střelou Rodrigo.

Ve 25. minutě se k hlavičce dostal po přímém kopu Kane, avšak De Gea se příliš nezapotil. Za sedm minut fauloval u vlastní šestnáctky Trippier, na následnou standardní situaci si naběhl Rodrigo a před gólmanem Pickfordem umístil míč přesně k tyči - 1:2. O tři minuty později mohl vyrovnat Rashford, avšak jeho hlavičku vyrazil De Gea brilantním zákrokem. Na druhé straně se Saúl opřel do odraženého míče, zamířil však pouze na Pickforda.

V úvodu druhé půle se několik minut nehrálo kvůli zranění Shawa. Otřeseného fotbalistu Manchesteru United nakonec nahradil Rose. Poté, co se hra znovu rozběhla, měl slušnou příležitost Thiago, avšak pěkným volejem těsně přestřelil. Se Saúlovou ránou po hodině hry si poradil Pickford.

Angličané ve zbytku zápasu marně hledali recept na obranu soupeře. Devět minut před koncem základní hrací doby se výborně uvolnil Rashford, jehož střelu doprostřed brány vyrazil De Gea. V 87. minutě hlavičkoval Maguire po rohovém kopu mimo tři tyče. Během dlouhého nastavení Ramos nepřesvědčivě odvrátil Gomezův centr, De Gea po souboji se střídajícím Welbeckem upustil míč a útočník domácích dorazil balón do sítě. Radost mu však překazil rozhodčí, který odpískal velmi přísně útočný faul. Three Lions se tak vytouženého vyrovnání nedočkali.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

klasika Anglani

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele