Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga C - skupina 1, 1. kolo
07.09.2018 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Albánie - Izrael 1:0

Jediná branka Taulanta Xhaky rozhodla o vítězství Albánie nad Izraelem. Hosté nehráli v Elbasan Aréně špatně, jenže své šance neproměnili. Trpkou premiéru tak zažil izraelský kouč Andreas Herzog.

Osmá minuta zápasu přinesla první velkou příležitost a na svědomí jí měli hráči domácího celku. Guri odvedl výbornou práci, když se zbavil obránce a pak pořádně prověřil Haimova, který se štěstím střelu vyrazil. Na druhé straně mnoho nescházelo, aby na balón dosáhl Dabbur. Izrael v této fázi zápasu převzal otěže, ale Strakošu překonat nedokázal a to ani po půlhodině hry, kdy domácí obrana zaspala a Strakoša rychlým výběhem problém uhasil. Ve 42. minutě zívala prázdná branka před Zahavim, ale i ten selhal a první poločas tedy skončil bez branek.

Albánci i Izraelci sáhli po změně stran k prvnímu střídání a šťastnější ruku měl domácí trenér. Hyka přiťukl balón na hranici šestnáctky, kde se do něj z první opřel Taulant Xhaka a Haimov se natahoval marně. Izrael po inkasované brance opět zaktivněl, jenže nebezpečnější byli zase Albánci. Memushaj v dobré pozici netrefil branku a Hykovu placírku vyrazil Haimov.

S blížícím se závěrem Izraelci otevírali zadní vrátka, ale domácí žádný nadějný brejk využít nedokázali. Vyrovnat zase nedokázali hosté, takže Albánci v prvním zápase Ligy národů berou důležité tři body za nejtěsnější vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele