základní skupiny - skupina G, 1. kolo
19.09.2018 21:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Obrovská škoda. Plzeň ztratila výhru proti CSKA v nastavení

Josef Csaplár si připisuje další cenný zářez. Viktoria Plzeň v prvním poločase CSKA Moskva jasně přehrála a díky dvěma gólům fantastického Michaela Krmenčíka odcházela do kabin za stavu 2:0. Jak ale dobře víme, tenhle výsledek je o přestávce nejhorší a věděli to i Rusové. Pod vedením skvělého Vlašiće snížili hned zkraje druhé půle a nakonec se asi zaslouženě dočkali vyrovnání z penalty.

Dnes jsme byli svědky toho, jak rozdílné můžou být první a druhý poločas. Úvod zápasu Plzeň ovládla, hrála aktivně, plynule přecházela do útoku a neustále zaměstnávala Akinfejeva v brance CSKA. Poprvé Krmenčík zazlobil v desáté minutě, kdy ještě na ruskou jedničku nevyzrál, ale s blížící se půlhodinou už otevřel skóre.

Pavel Vrba před zápasem mluvil o standardních situacích, a tak musel mít dvojnásobnou radost, když jedna z těch nacvičených skončila gólem. Limberský rozehrál přímý kop šajtlí, Řezník míč vracel hlavou do ohně, kam i díky teči jednoho z bránících hráčů CSKA skutečně dolétl. Nejrychleji se k němu dostal Michael Krmenčík, jenž nataženou nohou poslal Plzeň do vedení.

Moskevský tým se po obdrženém gólu probral a záhy se Dzagojev řítil na Kozáčika, který ale k míči doklouzal dřív. Slovenský brankář se musel činit i při obstřelu Chalova, ve velké příležitosti se zjevil i hlavičkující Bijol. Viktorka ale místo inkasování podruhé udeřila. Znovu se povedenou šajtlí blýskl Limberský a Krmenčík fantastickým volejem nedal Akinfejevovi šanci.

Jenže místo toho, aby se Plzeň o přestávce zkonsolidovala, dovolila soupeři vrátit se hned po pauze do zápasu. Kromě Krmenčíka byl hrdinou zápasu dvacetiletý Chorvat Nikola Vlašić, který druhý poločas ovládl brilantním výkonem. Tři minuty po obrátce naservíroval míč do vápna na trestuhodně nehlídaného Chalova, jenž před hlavou Hubníka nasměroval balón do sítě.

Vlašić řídil hru i nadále, po hodině hry vymyslel spolu s Dzagojevem šanci pro Obljakova, ale ten zamířil nad. Než se Vlašić dostal ke střele do Kozáčika sám, parádním centrem se postaral ještě o jednu příležitost střídajícího Žemaletdinova. Ten pálil z otočky a gólman Plzně musel vytáhnout výborný zákrok.

Závěrečná čtvrthodina byla od CSKA ďábelská. Jen minutku po předchozí příležitosti poslal Vlašić míč k Fernandesovi, načež se míč kostrbatě dostal do brány. Rozhodčí ale možná mylně gól neuznal pro Fernandesův faul na Hubníka. Moskva se nemohla radovat ani za začátku nastavení, kdy Žemaletdinov po dalším centru Vlašiće skóroval z ofsajdu. V závěru zápasu ale Kovařík stáhl ve vápně Fernandese a Nikola Vlašić nakonec z penalty vyrovnal na konečných 2:2.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (849)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele