základní skupiny - skupina B, 2. kolo
03.10.2018 21:00 CET
2 : 4
(0:2)

Reportáž

Tottenham nestačil na Barcelonu a zůstává bez bodu

Zajímavá přestřelka byla k vidění v duelu skupiny B mezi Tottenhamem a Barcelonou. Hráči z Pyrenejského ostrova i díky dvěma zásahům Lionela Messiho nakonec na severu Londýna zvítězili 4:2 a s plným bodovým ziskem stojí v čele tabulky, oproti tomu Spurs se postupové vyhlídky vzdalují.

Barcelona si podmanila Wembley již od samého začátku. Neuběhlo ani 120 vteřin, když Lionel Messi skvělou kolmicí za obranu našel rozběhnutého Jordiho Albu, ten využil nepochopitelného vyběhnutí brankáře Llorise, přihrál Coutinhovi, jenž z hranice pokutového území zakončoval do zcela prázdné brány a není divu, že se fotbalista jeho kvalit v takové pozici nemýlil.

Hosté i nadále měli více ze hry, na další šance jsme si ale museli zhruba půl hodiny počkat. Jedinou střelu Spurs na bránu v prvním poločase zaznamenal ve 24. minutě Harry Kane, přičemž pozorný Marc-André ter Stegen jeho střelu bezpečně ztlumil v rukavicích. Podobně na opačné straně prověřil ze střední vzdálenosti Llorise Coutinho.

Ještě do poločasu se nicméně Barceloně povedlo skóre navýšit a to způsobem opravdu náramným. Coutinhovo zakončení po přiťuknutí od Suáreze ještě domácí defenziva zblokovala, brazilský křídelník pak ale ještě stihl vrátit balón k Ivanu Rakitićovi a ten jej z 21 metrů úchvatně napálil z halfvoleje přímo do levého horního rohu Llorisovy svatyně.

Pochettinova parta mohla před odchodem do kabin alespoň snížit a to zásluhou Gerarda Piquého, jenž si málem srazil centr Lamely do vlastní sítě, skvělým reflexivním zákrokem se ovšem vyznamenal ter Stegen.

Po změně stran začal znovu kouzlit Lionel Messi. Dvě jeho takřka identické individuální akce skončily vždy střelou levou nohou do levé tyče, v 56. minutě mu tu už však do třetice vyšlo. Po pěkné akci Blaugranas centroval z křídla Jordi Alba a Messi se už z nějakých jedenácti metrů nemýlil.

V tu chvíli už ovšem zvyšoval na 3:1, Tottenhamu se totiž předtím zásluhou Harryho Kanea podařilo vsítit kontaktní gól. Anglický reprezentant si pohrál s bránícím Semedem a obstřelem na zadní tyč nedal ter Stegenovi nárok.

Londýňané se nicméně dokázali vrátit do utkání i po Messiho trefě. Erik Lamela se opřel do míče pár metrů za šestnáctkou a díky teči bránícího Clémenta Lengleta, jenž svým neúplně šťastným vyhodnocením situace stál i na začátku celé příležitosti Spurs, vykřesal další jiskřičku naděje pro svůj tým.

Domácí se snažili o vyrovnání a svým nasazením svého soupeře zatlačili, v největší šanci však Lucas Moura po krásném uvolnění neuspěl kvůli obětavému bloku stopera Lengleta. Poslední slovo měl tak znovu Lionel Messi, který se po chybě v rozehrávce Tottenhamu ocitl zcela sám pár metrů od brány, s přehledem poslal Llorise na opačnou stranu a uzavřel na konečných 2:4.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (704)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele