předkola - 3. předkolo - nemistrovská část - 1. zápasy
07.08.2018 19:30 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Eden Aréna, Praha

Reportáž

Slavia vstoupila do předkola Ligy mistrů remízou 1:1 s Dynamem Kyjev

Slavia díky pozdnímu gólu Josefa Hušbauera z pokutového kopu přerušila dosavadní neprůstřelnost Dynama Kyjev a z úvodního souboje 3. předkola Ligy mistrů vyválčila remízu 1:1. Do ukrajinské odvety tak zůstává vše otevřené.

Do důležitého utkání vyslal trenér Jindřich Trpišovský očekávanou sestavu na hrotu s kapitánem Milanem Škodou, který se od začátku sezóny v útoku pravidelně střídá se Stanislavem Teclem. Žádné překvapení nepřinesla ani základní jedenáctka hostů, oproti poslednímu ligovému duelu se Šachtarem Doněck se od začátku na hřišti objevili novici Denys Harmaš a Artem Cygankov.

Vstup do zápasu vyšel lépe hráčům z ukrajinského hlavního města a přičinili se o to právě dva zmiňovaní noví muži v sestavě. Křídelník Cygankov si narazil míč s Harmašem a připravil tutovku pro Besjedina, jenž nechal vyniknout připraveného Ondřeje Koláře.

Slávisté se rozehřívali pomaleji a v úvodu zaujala spíše povedená choreografie tribuny Sever připomínající 100 let od vzniku Československa. První zajímavá příležitost přišla až ve 13. minutě, kdy Vladimír Coufal našel výborným centrem hlavu Milana Škody a brankář Bojko musel poprvé zasahovat.

Od těchto chvil začali být sešívání nebezpečnější a svého soupeře mírně přehrávali. Domácí fanoušky vystrašil pouze gólman Kolář, jenž dlouho váhal při rozehrávce a měl velké štěstí, že mu vyšla riskantní klička proti dotírajícímu Besjedinovi. Slavia znovu zahrozila ve 21. minutě, kdy kolmicí do otevřené obrany vybídl Hušbauer ke sprintu Zmrhala, jehož rána z poměrně velkého úhlu mířila do boční sítě. Mezi tři tyče se nevešly ani následné pokusy Vladimíra Coufala a Miroslava Stocha.

Ačkoliv se v Edenu na góly dlouho čekalo, diváci se rozhodně nenudili. Velmi zajímavá druhá půle začala zblokovanou střelou Josefa Hušbauera, k němuž se balón odrazil po dlouhém autu obránce Bořila. V 57. minutě se povedeným individuálním průnikem prezentoval Stoch, bohužel pro Slavii však pálil pouze do míst, kde čekal připravený Denys Bojko.

Vynikající čtvrthodina v podání červenobílých pokračovala. Přetažený roh Hušbauera si zpracoval Stoch, vrátil míč do šestnáctky a těsně vedle hlavičkoval Jaromír Zmrhal. Poté se do role zakončovatele proměnil sám Hušbauer, když mu z přímého kopu ideálně proti noze přihrál Jan Sýkora. Dělovka osmadvacetiletého středopolaře ale proletěla kousek mimo.

Navzdory slávistické převaze v počtu střel šlo osm minut před koncem do vedení Dynamo. Dva balóny na hrací ploše způsobily na malý moment ztrátu koncentrace domácí defenzivy, čehož využil Sergej Sydorčuk, který pěkným pasem oslovil zapomenutého Benjamina Verbiće a slovinský reprezentant s trochou štěstí prostřelil Ondřeje Koláře.

Trpišovského ekipa se ovšem nehodlala vzdát a v závěrečných minutách se hnala alespoň za vyrovnáním. Ránu Tomáše Součka ještě dokázal s vypětím všech sil vytáhnout na roh brankář Bojko a mezi třemi tyčemi neskončila ani hlavička Simona Deliho.

Kýžený gól přinesl až nastavený čas. Po zmatcích v hostující obraně se ke sražené střele Deliho dostal střídající Stanislav Tecl, načež ho před poloprázdnou brankou poslal k zemi Verbić a hlavní rozhodčí Craig Pawson po chvilce váhání ukázal na značku pokutového kopu. Nařízenou penaltu sebevědomě proměnil Josef Hušbauer, v té době již s kapitánskou páskou na levé paži, a zajistil tak Slavii alespoň remízu.

Konečný výsledek do odvety přece jenom mírně nahrává Dynamu, avšak i vzhledem k dnešnímu výkonu sešívaných slibuje odveta velmi napínavý a interesantní duel.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (983)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele