základní skupiny - skupina B, 1. kolo
18.09.2018 18:55 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Barcelona díky Messiho hattricku deklasovala Eindhoven čtyřmi góly

Do nového ročníku Ligy mistrů vstoupila Barcelona ve velkém stylu. Na domácí půdě si španělský mistr poradil s PSV Eindhoven suverénně výsledkem 4:0, na němž má největší podíl Lionel Messi. Klenot katalánského velkoklubu si totiž připsal hattrick, jedním zásahem jej doplnil Ousmane Dembélé. Jedinou kaňkou na barcelonském výkonu je vyloučení Samuela Umtitiho, jenž tak přijde o následující utkání s Tottenhamem.

Hosté se na Camp Nou rozhodli hrát s favoritem otevřenou partii a v úvodních minutách tak bylo k vidění několik slibných akcí na obou stranách. Pereira i Bergwijn však nezamířili přesně a ránu De Jonga zvládla zablokovat defenziva Barcelony. Ta o sobě dala poprvé výrazně slyšet po dvaceti minutách, když z ostrého úhlu vypálil Luis Suárez do boční sítě.

Deset minut nato se už ale domácí dočkali. Výhodu přímého kopu z ideální pozice před pokutovým územím beze zbytku zužitkoval Lionel Messi, jenž s elegancí sobě vlastní načechral míč přes hráčskou zeď přímo do horního růžku, kam se brankář Zoet natahoval marně.

Po změně stran již byla Barcelona dominantnější, ovšem navýšit hubený náskok se jí dlouho nedařilo. Obzvláště střelecky aktivní byl Philippe Coutinho, jehož v zakončení doplnili také Samuel Umtiti či Luis Suárez, jehož jemné podebrání míče skončilo nakonec na břevně. Ustavičný tlak se nakonec domácím vyplatil čtvrthodinu před koncem, ovšem nešlo o žádnou typickou kombinační akci, nýbrž brilantní individuální průnik Ousmana Dembélého. Mladý francouzský reprezentant nejprve obelstil dva protihráče, namířil si to střemhlav k Zoetově brance a vše zakončil parádní křižnou ranou k tyči.

Dembélého trefa zlomila poslední zbytky eindhovenského odporu a nebylo tak překvapením, že sotva dvě minuty nato Barcelona skórovala do třetice. I tentokráte se bylo skutečně na co dívat, neboť Lionel Messi opět předvedl své kvality v plné parádě. Palebnou pozici mu připravila jemná Rakitićova přihrávka obloučkem, kterou Messi volejem uklidil z hloubi šestnáctky k tyči tak pohotově, že se Zoet ani nestačil vrhnout za míčem.

Za jednoznačného stavu však barcelonští polevili v koncentraci a trestem jim byla hra v deseti. Dravý průnik Lozana totiž Samuel Umtiti zastavil jen za cenu bodyčeku, který znamenal druhou žlutou kartu a předčasný odchod ze hřiště. Chvíli nato Lozano dokonce snížil, ovšem jeho trefu rozhodčí správně neuznali kvůli postavení mimo hru. Místo toho padl ještě jeden gól na druhé straně hřiště, neboť nezastavitelný Messi dokonal svůj hattrick. Celou gólovou akci nastartoval střídající Arthur, následovala přesná průniková přihrávka Luise Suáreze a Messiho chladnokrevné zakončení, které znamenalo konečný stav 4:0.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (446)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele