základní skupiny - skupina A, 1. kolo
18.09.2018 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Bruggy bojovaly celý zápas, po šťastné trefě ale nakonec zvítězil Dortmund

Diváci se na zaplněném stadionu v Bruggách těšili na úvodní střetnutí domácího mužstva v milionářské soutěži. Příliš radosti si ale v taktické bitvě neužili a nakonec šla většina z nich z tribun smutná. Borussia Dortmund si totiž po šťastné trefě střídajícího Pulisice odváží do Německa všechny body.

Belgický klub o víkendu zvládl utkání s Lokerenem, přesto chorvaský trenér FCB Ivan Leko usoudil, že pro zápas v Lize mistrů musí učinit několik změn. Jedna byla vynucená, protože útočníka Rezaeiho trápí zranění, a tak jej zastoupil Vossen. Rits se zatáhl do obrany, kde jej doplnil Mitrović. Poslední šarádou bylo zařazení záložníka Vlietnicka místo Senegalce Diatty.

Také kouč Borussen Lucien Favre vyslal na trávník jinou jedenáctku hráčů než tu, která se radovala z poslední ligové výhry proti Frankfurtu. Před nezměněnou obranou nastoupil poprvé v sezóně Weigl, jehož ve středu zálohy podporoval Witsel. Šanci dostali také Götze a mladý křídelník Sancho. Uzdravený Pulisic naopak započal duel pouze na lavičce náhradníků.

Domácí mohli inkasovat krátce po zahájení zápasu, kdy gólman Letica před dotírajícím Reusem odkopl míč jen k Wolfovi, který ale rychlou střelou netrefil odkrytou bránu. Hosté byli zpočátku více na míči, k zakončení se však nedostávali. Na druhé straně se připomněl nový muž v sestavě Brugg Vossen, jenž svou hlavičku ve dvanácté minutě nasměroval těsně vedle brány.

Slušnou šanci měli Blauw-Zwart ve 20. minutě po standardní situaci, kdy Vossenovu střílenou přihrávku odvrátil Reus na poslední chvíli alespoň na rohový kop. O chvíli později protáhli brankáře Dortmundu Bürkiho povedenou střelou Groeneveld a následně pálil vedle Vormer. Po slibných chvilkách domácích se Borussia nechtěla zahanbit, avšak Götzeho slabý pokus kryl bez potíží Letica. Chvíli poté se po prodlouženém kopu marně natahoval Diallo.

Po nějaké době klidu se sedm minut před přestávkou opředl do odraženého míče obránce belgického mužstva Denswil a jen těsně netrefil Bürkiho svatyni. Po vyrovnané první půli pokračoval tuhý boj, ve kterém obě mužstva především nechtěla vyrobit chybu. Deset minut po změně stran měl přece jen dobrou střeleckou příležitost Vanaken, ale obrana hostí jeho pokus zastavila.

V 60. minutě se připomněl do té doby nepříliš viditelný kapitán Borussie Reus, jenž z přímého kopu vypálil vedle brány, kterou hájil Letica. Taktickou podívanou chtěl narušit Kagawa, jenž šel do hry místo Reuse. Jedenáct minut před uplynutím řádné hrací doby hledal v pokutovém území Piszczeka, který z ostrého úhlu již nedokázal ohrozit bránu Brugg.

Obránci Dortmundu neměli v druhém poločase mnoho práce, vracet se však museli v 83. minutě, kdy Akanji zachyboval a Opendův postup zastavil až Bürkiho zákrok. Domácí pak měli nevídanou smůlu. Mitrović při snaze odvrátit nebezpečí nastřelil Pulisice, od něhož se míč odrazil za Leticova záda do brány. Hosté tak díky velmi šťastnému gólu vstoupili do nového ročníku Ligy mistrů vítězně.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (38)

Přidat komentář
KingMaster13

1:3

Reagovat
Bastaron

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
jenculko

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Infernoqt

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Favre prosim Sancho ZAKLAD

Reagovat
andrew96

Přivede se hroťák a on se hned zraní...

V Monaku to vidím na plichtu, takže výhra by na úvod přišla vhod.

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmundu jsem nejak prestal verit, takze bych se ani nedivil, kdybych dnes Bruggy vyhraly

Reagovat
gunner123

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Ta pravděpodobná sestava je podle mě dost mimo. Larsen asi těžko nastoupí v tříčlenné záloze

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Reus,Pulišič

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Theft90

1:2

Reagovat
Sotuen

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
andrew96

Fuu, dvě nové tváře plus Sancho. Wolf vážně na hrotu?

Reagovat
andrew96

Zatím vyrovnaný mač, Bruggy možná nebezpečnější. Götze zpočátku neviditelný, pak se trochu zlepšil. Wolf nevýrazný, Sancho špatný (mnoho ztrát, na to, jak jsem ho chtěl do základu, tak zatím zklamání), Reus na hrotu utopený.

Reagovat
smazaný uživatel

Pulisiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiic

Reagovat
REPLIKATOR

Neskutečný gól

Reagovat
andrew96

To byla haluz. Ale jinak bída. Trochu jako pod Stögerem, byť nyní je alespoň vidět, že hráči vědí, co mají hrát. Kagawa > Götze, ale ani Shinji žádná sláva. Pořádně běhat chtěl v útoku snad jen Marco a potom CaptAm. Brugg je mi líto.

Reagovat
smazaný uživatel

Nenašel jsem pořádný stream, tak jsem se díval na liverpool psg. Jak to vypadalo? Delaney asi hodně chyběl, co? Jak hrál Weigl?

Reagovat
andrew96

Na to, že dlouho nejel, tak slušně, měl několik zisků. Hrozně ale chyběla kreativita a moment překvapení.

Reagovat
vladino10

inak odporucam do buducnosti skusit acestream- a nasledne nejaky link na https://acelisting.in/..

sport365 dnes nepouzitelny, ale ten link z ace mi fical skvelo..

aj ked to asi nie je najlepsie riesenie na svete, stream na schalke tam vobec nefungoval napr..ale ako dalsia moznost fajn

a k zapasu- bez sanci, viac menej nic co by stalo za zmienku, vyrovnany zapas hrajuci sa v strede pola..

Reagovat
ADM
Reagovat
smazaný uživatel

Dík.

Ale tady se vždycky dívám.. i včera, ale rozumný stream tam na bvb zrovna nebyl.

Reagovat
ADM

Wau, to som nečakal. Tak nič.

Reagovat
smazaný uživatel

Na ty velké zápasy (Liverpool PSG třeba) tam jsou fakt super streamy, ale na takové Bruggy Dortmund jsem už předem očekával, že tam nic moc nebude.

Reagovat
Coutinho10

ten gol BVB

Reagovat
smazaný uživatel

Gól neskutočne šťastný, ale zlaté 3 body. Herne už taká klasika, nič extra, ťažkosti vôbec s vytvorením nejakej šance. Tá ofenzíva je strašne priemerná, ešte nedávno tam boli v žltom hráči ako Lewa, Auba, Mkhi, Dembele... a teraz Wolf, Phillip, Sancho (z neho snáď ale niečo vyrastie) či ani nie poloviční Kagawa s Goetzem... Proti Atlétom to bude neskutočné trápenie, tí majú lepšieho hráča snáď na každom poste...

Reagovat
smazaný uživatel

Wolf a Phillip průměráci no.. ale trojice Sancho, Reus, Pulisic má velkou kvalitu.

Snad se k nim přidá i ten Paco.

Reagovat
smazaný uživatel

Skôr ako kvalitou by som to nazval potenciálom. Obaja môžu byť skvelí, ale zatiaľ to hotoví hráči nie sú ani náhodou a bude chvíľu trvať, kým dorastú do kvalít tých mnou spomenutých bývalých hráčov BVB...

Reagovat
smazaný uživatel

jakože Dembele u nás byl hotový hráč? Stejně tak Mkhi měl jen jednu extra povedenou sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Dembele stihol byť v tej jedinej sezóne jeden z najlepších ofenzívnych hráčov BL, k tomu sa Pulišič so Sanchom ešte nepriblížili. A Mkhitaryan odchádzal do Manchesteru ako najlepší hráč BL a už do Dortmundu prichádzal ako hviezda Shaktaru, nie nejaký talent.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak konečně jsme taky měli nějakou kliku.

Reagovat
Seydou Doumbia

Velká škoda domácích. Vybral jsem si jejich zápas, protože se mi líbí jejich kádr a fandil jsem jím. Myslím si že odehráli velmi kvalitní duel a prohra je v tomhle případě až přílíš krutá. Hlavně po takové brance, kterou obdrželi.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele