základní skupiny - skupina A, 2. kolo
03.10.2018 21:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Atlético vítězí i podruhé, proti Bruggám řádil Griezmann

Po úspěšném vystoupení v Monaku potvrdilo Atlético Madrid roli favorita i v domácím zápase s Bruggami. Hlavní zásluhu na tomto triumfu nese Antoine Griezmann jakožto střelec dvou branek včetně té vítězné po hodině hry, která strhla skóre zpět na stranu Atlética po trefě hostujícího Groenevelda. V samém závěru pak díky Griezmannově asistenci navýšil skóre na konečných 3:1 Koke.

Poprvé se Griezmann prosadil ve dvacáté minutě, ovšem to mu ještě překazil radost zdvižený praporek čárového rozhodčího. Osm minut nato už ale bylo všechno v pořádku. Lemarův jemný centr propadl až na zadní tyč, kde měl neobsazený Griezmann dostatek času na zpracování, přehození míče na oblíbenou levačku a suverénní zakončení, které navzdory ostrému úhlu prošlo houštinou těl i okolo brankáře Leticy.

V závěru první půle se však doposud zcela upozadění hosté osmělili, a dokonce se jim do přestávky podařilo i vyrovnat. Wesley ještě v nadějné situaci neuspěl, zato Arnaut Groeneveld v 39. minutě vystřihl nebývalou parádu. Nizozemský záložník se dostal k míči na levé straně, a přestože byl dobrých pár metrů od rohu pokutového území, rozhodl se vypálit a k nevíře všech na stadionu jeho křižná pumelice prosvištěla okolo bezmocného Jana Oblaka přesně do horního růžku.

Domácí tak po změně stran museli znovu vrhnout síly do útoku. První velkou šanci na obnovu vedení měl všudypřítomný Griezmann na přelomu hodiny hry, když se ocitl na konci akce Diega Costy po Kokeho přistrčení. V tu chvíli ještě Karlo Letica stihl zavčasu zareagovat a střelu lapit, jenže pár minut nato už na něj francouzský forvard vyzrál. Rychlý kontr po ose Lemar-Griezmann-Costa skončil zpětnou přihrávkou k dobíhajícímu Griezmannovi, pro nějž už nebyl problém uklidit míč do odkryté branky.

Těsný náskok si Atlético hodlalo pojistit a blízko k tomu mělo čtvrthodinu před koncem. Griezmannovu střelu však Pletica vyrazil a Koke se Saúlem se ke gólové dorážce nenatlačili. Sotva o minutu později Bruggy zahrozily druhým srovnáním večera, když se k hlavičce z rohového kopu dostal Stefan Denswil, avšak zamířil příliš vysoko.

Samotný závěr utkání si již tým Diega Simeoneho pohlídal a bylo jen otázkou, zda hubený náskok ještě stihne navýšit. Několikrát k tomu měl blízko střídající Ángel Correa, ale nakonec se šťastným střelcem třetího gólu stal Koke. Španělský reprezentant těžil z výtečné práce nezastavitelného Griezmanna, jenž prchnul po levé straně a vrátil míč před malé vápno, odkud jej už Koke dopravil do sítě. Příští dva zápasy mohou výrazně napovědět o konečném postavení ve skupině, neboť Atlético čeká dvojzápas s rovněž stoprocentní Borussií Dortmund, zatímco Bruggy se utkají dvakrát za sebou v boji o první body s Monakem.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (7)

Přidat komentář
KingMaster13

2:0

Reagovat
Kixi Syhimour

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Griezmann,Costa,Godin

Reagovat
Bastaron

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
Phillipinho

Tohle by mela byt pohoda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele