základní skupiny - skupina G, 3. kolo
23.10.2018 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

AS Řím si poradil s CSKA a posunul se na čelo skupiny

Římané si ve Věčném městě poradili s CSKA jednoznačně 3:0 a slaví další tři body. O ty se postaral především kanonýr Edin Džeko, který si připsal dva góly. Jeden pak přidal také mladík Cengiz Ünder.

CSKA naposledy šokovalo těsným vítězstvím nad slavným Realem Madrid a jasně ukázalo, že v této skupině nebude jen do počtu. Dnes čekal moskevský celek další náročný soupeř, domácí AS Řím. Italové nejsou možná právě v ideálním rozpoložení, ale doma jsou velmi silní a jejich poslední vystoupení v Lize mistrů skončilo debaklem Plzně.

Trenér Di Francesco vsadil na osvědčenou sestavu, do níž se vrátily ikony jako Manolas, Kolarov nebo De Rossi, šanci dostal Santon s El Shaarawym. Hostující celek spoléhal především na mladý útok v podání Čalova, Vlašiće nebo Achmetova. Prostor mezi třemi tyčemi hlídal po vyloučeném Akinfejevovi Ilja Pomazan.

Hosté nepřijeli jen bránit a od začátku utkání jasně ukazovali, že chtějí tři body. Už ve třetí minutě musel brankář Robin Olsen vytáhnout perfektní zákrok jednou rukou, když si míč před vápno ke střele připravil Fedor Čalov. Obdobně pálil na druhé straně Lorenzo Pellegrini, ale s mnohem menší přesností, takže brankář Pomazan neměl mnoho práce s jeho šancí.

Ani jeden ze soupeřů si nedokázal vytvořit souvislejší tlak, za což velmi často mohla nepřesnost na straně hostí a neveliký zájem o hru domácích. Hráči CSKA sice bojovali víc než domácí a jejich chuť byla evidentní, jenže chybělo jim víc klidu ve finální fázi. Ten naopak nechyběl Římanům, alespoň ne po třiceti minutách.

Lorenzo Pellegrini se už podruhé dostal k vápnu s míčem u nohy a nikdo ho moc nehlídal. Odchovanec Říma toho využil k jednoduché narážečce a následnému centru před bránu. Tam si naběhl špatně hlídaný Edin Džeko a pohodlně poslal domácí do vedení!

Deset minut před koncem první půle CSKA zabralo a ránu Vlašiće ze 38. minuty musel brankář Olsen vyrážet jen s vypětím všech sil. Římané naopak tou dobou trochu přestávali hrát. Přesto dokázali navýšit svoje vedení. Cengiz Ünder předvedl velmi dobrou individuální akci a u vápna našel Stephana El Shaarawyho. Zkušený křídelník z první vybídl Edina Džeka, který zamířil ke vzdálenější tyči a Řím vedl o dvě branky!

Pokud chtěli hosté z Moskvy ve druhé půli pomýšlet na body, museli nutně něco změnit. Jenže to se jim moc nedařilo. Nejprve se Edin Džeko pokoušel vypálit po akci s Ünderem a když si to oba pánové vyměnili, AS mohlo slavit. Džeko našel hlavou mladého Turka a Ünder zakončoval z druhé vlny přesně k tyči - 3:0 pro Římany!

Hostům z Moskvy se na Olympijském stadionu vůbec nedařilo a především jejich ofenzivní stránka byla po většinu utkání téměř neviditelná. Vzhledem k nepříznivému stavu utkání se hostující trenér Gončarenko rozhodl pro střídání a do hry poslal Dzagojeva s Chosonovem. Další dělovku vyslal od kopaček opět turecký mladík Cengiz Ünder, jenže brankář Pomazan byl včas na místě.

Po dalším povedeném centru hlavičkoval dvacet minut před koncem Edin Džeko na zadní tyči jen těsně vedle. Deset minut před koncem se na hrací plochu ve Věčném městě dostal i český talent Patrik Schick, který ale na výsledku nic změnit nedokázal. A když v posledních několika minutách domácí nevyužili šanci Florenziho, bylo o výsledku rozhodnuto.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (64)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Bastaron

2:0

Reagovat
vanGomm

Tip HX.

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

4:1

Reagovat
Largo

2:2

Reagovat
GabrielBatistuta

Kurva... Jak udělat, co nejlepší výsledek,ale propustit EDF? Jako já mu věřil... Dlouho a hodně,ale už ne... Prosím vyměnit...

Reagovat
smazaný uživatel

Nepropustí ho.. Palotta dementoval zrpávy, že ho Baldini překecal.

Je třeba si uvědomit, že v tom týmu bez chemie nebude fungovat žádný trenér, je to jen v rukách hráčů. On už to jen završuje.

Je třeba jet na rafty !!

A vyhrajeme 3:1, Edin hattrick a zase bude Dijamantu, do víkendu.

Reagovat
Largo

Navíc v tom klubu je špatně daleko víc věcí, který sahaj vysoko nad trenéra. Ani mě se Di Francesco nezdá jako adekvátní trenér a zlomil jsem nad ním hůl, ale je pravda, že kvalitního trenéra asi nepřekecáme.

Reagovat
GabrielBatistuta

Jako asi jo. Já to psal vykalenej a nachcanej jsem ještě teď... Sere mě 0:2 se SPALem... Nevím,jestli by jiný trenér pomohl,ale jak jsem byl za EDF na začátku rád a natěšenej,tak teď bych ho vykopl...

Reagovat
smazaný uživatel

Intoxikace je již mnoho let jediný způsob, jak vydržet

Jeho hra asi nikdy nepřesvědčí, ale pro mě je největší problém v nasazení hráčů. Není tam na 100%, ani koncentrace, sebevědomí. Musí být na pokraji zkázy, aby zahráli, ale to je taky dlouholetý problém. Tu LM stejně asi uděláme.

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalitní trenér nic nezmění, protože každý takový chce koncepci a garance. Příští rok půjde Under, možná skončí Dani, a určitě půjde ještě někdo.

EDF je strop, na víc teď nemáme. On sám si možná vyčítá, k čemu se nechal umluvit, i když určitě od začátku musel vědět, že budou v Trigorii lítačky.

Reagovat
Largo

Já si myslím, že třeba Blanc by nás zvednout mohl a mohl by být i reálnej. Ale ty problémy jsou prostě někde jinde než jenom v trenérovi. Hráči, prezident, prostředí, nemáme stadion, atd...

Reagovat
smazaný uživatel

Laurent Blanc? A co by přinesl? Ještě neukázal nic, proč by měl dostat fleka mimo Francii.

Reagovat
Largo

Vsude, kde hral, produkoval dobrej fotbal. Na ten pod Di Francescem se neda koukat. Sois je to asi jedinej kvalitni trener, kterej je realnej.

Reagovat
smazaný uživatel

A pozeras stale

Reagovat
Largo

Samozřejmě.

Reagovat
smazaný uživatel

V Bordeuax měl solidní kádr se skvělým Gourcuffem, tehdy ještě zdravým - ale bavíme se pořád o Francii. Repre není měřítko klubové práce. PSG - nabušený kádr s hvězdami v nejlepších letech - v lize s nízkou konkurencí.

Možná máš pravdu, já ale nevidím nikoho reálného.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Di Francesco urobil najväcsiu chybu, ze sa na to nevykaslal, ked mu predali klucovych hracov

Reagovat
smazaný uživatel

Je to od něho i dost masochismus, ale určitě se v něm tluče vztah ke klubu a městu a touha uspět i za takových podmínek, touha se ukázat.

Reagovat
Alberto Aquilani

Boha, to si robíte pitchu, nie? "Team bez chémie, hráčom sa nechce" a bla bla. A kto je za toto zodpovedný? Veď to sú prvoradé úlohy trénera, ktoré idú ruka v ruke s taktikou a ďalšími vecami. Di Francesco to proste už vyše roka nezvláda. Vkuse sú tu reči o chémii, predaji klúčových hráčov a podobne. Strootman s Naingollanom tu boli 5 rokov, vyhrali sme s nimi niečo? Navyše ani jeden tú sezónu pod EDF nehral dobre.

Máme v tíme 4roch odchovancov + pravidelne nastupuju taloši - Shaarawy, teraz už aj Santon a Cristante je prvá alternatíva na lavici do zálohy. Team sa porímčil a potaliančil, ale tu sa dočítam akoby ten team bol len sebranka nejakých náhodných turistov a ešte treba z Di Francesca robiť martýra... ty vole

Reagovat
smazaný uživatel

, jak vzdy nesklames. Di Francesco im pred zapasom so Spalom povedal, chlapci pohoda, klidek, porazia sa aj sami. Pred zapasom s Cska, chalani toto je LM, treba zamakat

Taktika rovnaka, rozostavenie rovnake. So Spalom sa im nechcelo, v LM ano. Uz jednoduchsie to pochopit nejde. Nehrali dve opory De Rossi, Manolas a sebranka turistov (samozrejme, okrem rimanov), je v riti. Teda pricina podla Dzeka so Spalom bola zle, navysoko pokoseny travnik . A Cristante ako nahrada Nainggolana absolutne dno, zatial strasne slaby

Reagovat
Largo

S Plzni (ja vim) mu to ale slo vyborne.

Reagovat
Alberto Aquilani

Počkať. Ty si uvedomuješ, že v tom tvojom "ironickom" prvom odseku vlastne ironizuješ samého seba, však? Pretože so Spalom sa im nechcelo bande lenivej, no...

Áno, absencia dvoch hráčov v domácom zápase proti Spalu je absolútne kľúčová. To vie predsa úplne každý

Vlastne celé to je len o tom, či si Džeko a spol. pred zápasom povedia, či do toho dnes pôjdu alebo nie podľa teba...

Ono totižto podľa tejto tvojej logiky tam tréner nie je od toho, aby ich dokázal namotivovať, aby dokázal vytvoriť z nich tím, aby dokázal jednotlivcom dať potrebné sebavedomie a istotu v samých seba.

Ty samozrejme tiež určite dobre vieš, akú zvolil v daný týždeň prípravu na zápas, či ich náhodou svojimi vizionárskymi tréningami neutavil, či náhodou (ale fakt len náhodou) neprišlo podcenenie súpera aj z jeho strany.

NEIN, proste FORZA DI FRANCESCO a vy banda jedna lenivá prašivá, s ktorou by nič nezahral ani Fergusson sa už spamätajte.

Kolarov lazialska pitcha, už len takýh hráčov jak Under nám bolo treba, Cristante je dno, Džeko nech páli dop.ce... etc...

Ty asi nebudeš jadrový fyzik, čo?

Reagovat
smazaný uživatel

Dělá chyby, stejně jako celý tým, má na sobě velkou část viny, samozřejmě,ale co jsem řekl je, že když nebudou hráči šlapat na 100%, jak to třeba včera ukazoval Flo do poslední vteřiny, výsledky nebudou s nikým.

Nikdo z něho martýra nerobí.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Liquid

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Frantszek

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

Mladí zrobili, co měli, Riccardi další gól !

Snad se áčko inspiruje.

Reagovat
Largo

Reagovat
Andis

Tak dneska se Schick dostane do hry z lavičky. Bude mít zase ideální šanci prosadit se

Reagovat
Largo

Forza ROMA! Klíčovej zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre pokosili travu pre Dzeka?

Reagovat
Largo

Reteeeeee

Reagovat
smazaný uživatel

Naaaadhera, konecne zakombinovali a narazili si na jeden dotyk

Reagovat
Largo

Ediiiiiiiiin!

Reagovat
smazaný uživatel

Ked sa im chce, tak to ide. Este keby sa im chcelo aj so Spalom a inymi papierovo slabsimi

Reagovat
smazaný uživatel

Normalne si neviem predstavit, co by sme hrali, ak by uz nebol De Rossi

Reagovat
Largo

Stephan mě dlouhodobě štvě, škoda Kluiverta. Ündera brzo vyždímem úplně, není za něj náhrada.

Reagovat
smazaný uživatel

Sak ma dnes dve super asistencie

Reagovat
Largo

To uznavam, ale dlouhodobe me stve.

Reagovat
smazaný uživatel

Az tak zle nehrava

Reagovat
Largo

Když myslíš...

Reagovat
smazaný uživatel

Hraje blíž středu a tam je platný, narážečky,jeden dotek, mezihra, střelba. Nesmí prostě chodit přes hráče.

Na křídle je mrtvý.

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva ake mam nervy na nich za Spal

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva nehrajte sa v obrane ako male deti

Reagovat
smazaný uživatel

Lorenzoooooo

Reagovat
Largo

Dej tam Schicka!

Reagovat
smazaný uživatel

Manolas skodaaa, ninja korytnacka

Reagovat
smazaný uživatel

Ako na hojdacke. Forza Di Francesco

Reagovat
10

Džeko v lize netrefí ani bránu, ale přijde LM a dává po dvou, nejlepší střelec LM s Messim

Reagovat
smazaný uživatel

Patrik, kura, místo aby si to dal na slabší nohu do prostoru a prostě vystřelil po zemi k tyči, vrací se do dvou beků na levačku, sebevědomí nula.

Navíc, EDF ho pošle do hry jen když už je hotovo a tým už tak nešlape dopředu, což taky moc nepomáhá.. Já už nevím, kdy to zlomí. Asi ho bude muset někdo nastřelit z dálky, nejlépe na hlavu, a teč do kasy.

Flo je pro mě už teď legenda, ten knír je boží a konečně se ostříhal. Pelle pochopil, že na té pozici je pro hru klíčový a makal, snažil se. Chyby a ztráty k tomu patří.

Reagovat
Largo

Mě se teda Florko ostříhanej nelíbí

Reagovat
ttopi

V LM válí, v lize doma prohrají se SPALem. Ach jo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele