základní skupiny - skupina E, 3. kolo
23.10.2018 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Ajax je stále bez porážky, v nastavení udolal Benfiku

Noussair Mazraoui se stal hrdinou důležitého utkání mezi Ajaxem a Benfikou, když jedinou brankou ve druhé minutě nastavení rozjásal vyprodanou amsterdamskou arénu Johana Cruiffa. Ajax je po třech zápasech stále bez porážky, navíc společně s Bayernem vévodí skupině.

Benfika předvedla v Amsterdamu netypicky defenzivní výkon, který málem mohl slavit úspěch. Portugalský celek začal dobře a už v 5.minutě se klidně mohl ujmout vedení, jenže střelu Harise Severofiče, kterou Onana propustil, zastavil na brankové čáře obránce de Ligt. Svůj um chtěl ukázat i domácí tým, ale brankář Vlachodimos nic vážnějšího řešit nemusel. Amsterdam Arena ale viděla v úvodu zápasu parádní podívanou.

Čím dál víc si přitom začal dovolovat Ajax. Ve 22.minutě se za obranou Benfiky zjevil Kasper Dolberg a tady už musel Vlachodimos rychle na zem. Dolberg byl hodně vidět i před koncem prvního poločasu, kdy takřka vstřelil vyrovnávací gól. Po vráceném centru překonal Vlachodimose, jenže balón na brankové čáře opět odkopl obránce a i když už se domácí radovali, sudímu ukázali hodinky "no goal", tedy že balón celým objemem čáru nepřešel.

I ve druhém poločase se bylo na co dívat. Zijach z nadějné pozice těsně minul branku a na druhé straně Seferović na dvakrát nepřekonal Andrého Onanu. Závěrečná fáze už patřila především Ajaxu, který se s případnou remízou nehodlal smířit. Čtvrthodinu před koncem nepropálil Vlachodimose Donny van de Beek a de Jongovu střelu pro změnu zablokoval Conti.

Amsterdam Arena vybuchla radostí až ve druhé minutě nastavení. David Neres prošel po brankové čáře až před branku, kde zpětnou přihrávkou vybídl spoluhráče k zakončení, první jeho pobídku minul, ale Noussair Mazraoui tvrdou střelou nikoliv. Jeho ránu nechytatelně přizvedl Grimaldo, takže Vlachodimos neměl nárok. Ajax v nastavení přetlačil skóre na svojí stranu a po třech zápasech mu společně s Bayernem patří postupová pozice.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Liquid

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
afc ajax

2:0

Reagovat
AjaxFans

2*1 A Neres jen na lávce

Reagovat
AjaxFans
Reagovat
Benfica

diky

Reagovat
AjaxFans

Taky se ti to přerušilo?

Reagovat
Benfica

niekoľko krát.. ale stále som obnovoval

Reagovat
AjaxFans

To vykopnutí 3-4 balonu za čarou nasere

Reagovat
afc ajax

AJAX

Reagovat
AjaxFans

Spravedlnost existuje kua jsme mohli mít 9 bodů

Reagovat
Benfica

spravedlnost

ale inak dobrý zápas..

Reagovat
AjaxFans

Benfika hrála dobře,vysoko napadala a spíš čekala na naši chybu a nějaký brejk.Podle mě zahrála lépe proti nám, než Bayern

Reagovat
Benfica

Hej no.. vyhrat si zasluzili obe timy.. a celkovo dobry zapas

Reagovat
20fredy20

postup hadam doma

Reagovat
smazaný uživatel

Hey, After a long hunt I have found out one of the best portal http://passwordsinmicrosoftedge.com/ which will let you know all those methods by which you can easily remember passwords in microsoft edge.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele