základní skupiny - skupina E, 2. kolo
02.10.2018 21:00 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

AEK Atény - SL Benfica 2:3

Portugalská Benfica zvládla důležitou bitvu v Aténách s místním AEK a po divokém průběhu zvítězila 3:2. Oživila tak svou naději na postup mezi šestnáctku nejlepších v LM. Se třemi body zůstává na třetí pozici o bod za nizozemským Ajaxem a německým Bayernem. Naopak řecký celek si výrazně zkomplikoval situaci a pro pokračování v evropských pohárech i v jarní části potřebuje bodovat v dvojzápase s mnichovským gigantem.

Lisabonský výběr měl fantastický vstup do utkání a během úvodní čtvrthodiny se dostal do dvoubrankového vedení. Nicméně v samém závěru první půle přišel o vyloučeného Rúbena Diase a soupeř toho po obrátce využil, během deseti minut srovnal zásluhou dvou branek Viktora Klonaridise. Mírný favorit úterního střetnutí však prokázal své zkušenosti a i v oslabení nakonec rozhodl zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem.

Domácí se nechali zaskočit nátlakovou hrou protivníka a poprvé inkasovali už po šesti minutách. Po sraženém Grimaldově pasu z levého křídla vypálil z hranice šestnáctky Fernandes. Jeho tvrdou ránu sice dokázal vyrazit gólman Barkas před sebe, jenomže proti dorážce Harise Seferoviće nezmohl nic. Za další dvě minuty byl poprvé v utkání napomenut žlutou kartou Dias za bezohledný zákrok na Ponceho, poté opět hrozila Benfica.

Její vedení mohl navýšit Fejsa, avšak po rohovém kopu a následné hlavičce odvracel skvělý Barkas na rohový kop. Benfica se přeci jen dočkala druhé trefy v 15. minutě. Přímý volný kop Pizziho z pravé strany propadl ke vzdálenější tyči, kam si naběhl zcela neobsazený Alex Grimaldo a pohotovou hlavičkou překonal naprosto bezmocného Barkase. AEK se poprvé ozval v nastavení úvodního dějství.

Z hranice pokutového území napřáhl Bakasetas a brankář Vlachodimos jeho střelu fantasticky vyrážel. Hosté se přeci jen dostali do problémů o dvě minuty později. Dias totiž ve vzdušném souboji naprosto nešetrně kopl do zad Ponceho, po zásluze obdržel druhou žlutou kartu a předčasně tak zamířil do sprch. Klub z Atén toho využil osm minut po obrátce, do hry ho vrátil šestadvacetiletý záložník Klonaridis.

Belgický rodák si po centru Hulta před branku naběhl na hranici brankového území a jemnou tečí nasměroval balón přímo pod břevno, Vlachodimos neměl nárok. Stejný hráč zvedl více jak třicet tisíc diváků ze sedadel v 63. minutě, kdy po secvičené akci a zpětné hlavičce Oikonomoua k zadní tyči pohodlně zakončoval do odkryté branky - 2:2. Ani v tomto momentě nemuselo výtečné představení Klonaridise skončit.

Ten byl totiž blízko k dovršení hattricku za dalších deset minut, jenomže tentokráte ve stoprocentní možnosti selhal a po samostatném úniku nepřekonal famózního Vlachodimose. Domácí byli za neproměnění této tutovky potrestání ani ne za 60 sekund, o osudu tohoto klání rozhodl Alfa Semedo. Ten si navedl míč blíže do středu hrací plochy a vypálil nečekaně po zemi z dvaadvaceti metrů, jeho pokus naprosto přesně zapadl k levé konstrukci kolem marně se natahujícího Barkase. Benfica si poté těsný náskok pohlídala až do samotného konce.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
Kixi Syhimour

1:1

Reagovat
Liquid

ofenzivní karneval 0:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:3

Reagovat
Bastaron

1:3

Reagovat
olymp

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Benfica

taže ťaháme sériu prehier v LM, alebo už konečne nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Neuvěřitelný fakt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele