základní skupiny - skupina E, 3. kolo
17.10.2017 20:45 CET
5 : 1
(1:1)

Reportáž

Spartak Moskva zničil Sevillu pěti góly

Spartaku Moskva se proti španělským soupeřům nikdy moc nedařilo a jeho fanoušci dlouho čekali na den, kdy jejich mužstvo tento fakt zlomí. Málokdo možná čekal, že se to stane proti silné a zkušené Seville. A nikdo určitě nepředpokládal, že domácí Sevillu naprosto deklasují pěti vstřelenými góly!

Spartak se snaží vrátit se na vrchol a vydobýt si slávu také na evropské scéně. Do dnešního utkání s favorizovanou Sevillou poslalo osvědčené hráče jako Luiz Adriano, Fernando, Denis Glušakov, Serdar Tasci, Quincy Promes nebo Ivelin Popov. Sevilla zažila brilantní start do nového ročníku LaLigy a opírala se při tom o hráče jako Kjaer, Lenglet, Escudero, Banega, Krohn-Dehli, Nolito nebo Ben Yedder.

Sevilla se od začátku snažila prosadit se rychlou kombinací, kterou dirigoval záložník Éver Banega. První náznak šance si vytvořili právě hosté, jenže po rohovém kopu hlavičkoval Escudero mimo. A domácí ihned trestali. Rychlý protiútok pokračoval přes obránce Andreje Ješčenka, který stihl odcentrovat. Balon si ve vápně našel Quincy Promes a z bezprostřední blízkosti jej uklidil hlavou za záda brankáře Sergia Rica!

Sevilla nepočítala s takovým vývojem, ale zkušený celek věděl, že jeho šance přijdou. Jednu takovou táhl po straně Nolito, který s balonem u nohy proběhl až do vápna. V něm se rozhlédl a cpal balon před bránu na Ben Yeddera. Tomu ale v zakončení zabránila pohotová obrana domácích.

Z další šance už Sevilla vybruslila lépe. Rohový kop ještě obránci odvrátili, ale balon se po souboji dostal k Simonu Kjaerovi. Ten na nic nečekal a poslal jej tvrdou ranou mimo dosah brankáře Aleksandra Selichova, čímž srovnal na 1:1.

Až do konce poločasu byla Sevilla jasně lepším týmem, jenže své další už neproměnila. Přímý volný kop zakroutil záložník Guido Pizarro jen těsně vedle tyče a před koncem první půle parádně vystřelil Michael Krohn-Dehli jen do míst, kam dolétl také skvělý brankář Selichov! Nic nenasvědčovalo tomu, co se stalo po změně stran.

Prvních deset minut ještě patřilo Seville, která však své šance zahazovala. Nejprve vyrazil parádní ránu útočníka Wissama Ben Yeddera brankář Selichov na břevno a následně si poradil také se střelou Krohna-Dehliho. Dosud největší šanci na vstřelení rozhodující branky spálil v 55. minutě Wissam Ben Yedder. Maličký útočník se nejprve zbavil prvního obránce a už pálil do prázdné brány, ale za Selichova zaskočil na brankové čáře obětavý Kombarov!

To byl zřejmě rozhodující moment, protože o pouhé čtyři minuty později začala domácí kanonáda. Quincy Promes nejprve posunul míč do běhu na střídajícího Lorenza Melgareja, který se trefil z první ke vzdálenější tyči - 2:1 pro domácí. Jen o pár minut později navýšil vedení domácích Denis Glušakov, který z voleje parádně trefil citlivý centr Kombarova!

Se Sevillou to vypadalo hodně vážně, protože její obrana vůbec nefungovala. Ve snaze s výsledkem něco udělat hosté otevřeli hru, čímž však umožnili Spartaku hrát na rychlé brejky. Patnáct minut jeden takový táhl rychlík Quincy Promes, který situaci dva na dva vyřešil vysunutím Luize Adriana. Zkušený hrot udělal kličku brankáři Ricovi a zvýšil.

Sevilla byla na lopatkách. V létě hodně obletovaný útočník Quincy Promes opět upoutal pozornost svou individuální akcí ze závěru utkání. V 90. minutě si udělal ze dvou obránců hostí tréninkové kužely a střelou po zemi ke vzdálenější tyči ukončil hostující potupu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
KingMaster13

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Lorcan

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
waynemarkrooney

0:2

Reagovat
Marv

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá kouř , výborně Spartak !!

Reagovat
Hokaido
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Kixi Syhimour

Najednou mi ta remíza přijde dobrá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele