základní skupiny - skupina H, 3. kolo
17.10.2017 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Tottenham v Madridu vybojoval bod a míří za postupem

Souboj dvou klubů, jež doposud ve skupinové fázi Ligy mistrů vítězně ovládly oba dosavadní zápasy, skončil tak trochu symbolicky nerozhodně. Londýnský Tottenham zvládl na stadionu Santiaga Bérnabeua odolat převaze favorizovaného Realu Madrid a po výsledku 1:1 si odváží cenný bod, díky němuž má kvalifikaci do jarního osmifinále opět o něco blíže.

V souběžně hraném utkání kyperského Apoelu s Borussií Dortmund totiž došlo na totožné konečné skóre, a tak Spurs s Realem nadále vévodí skupině H se sedmi body, zatímco zbylé dva celky mají pouze po bodu.

Real do utkání vstoupil zhurta a hned po čtyřech minutách málem ukořistil vedení. Po zaváhání tottenhamské obrany Hakimiho centr poslal hlavičkující Cristiano Ronaldo do tyče a odražený míč posléze Karim Benzema zbrkle poslal vedle. Dvanáct minut nato pálil Ronaldo nebezpečně podruhé a utajenou přízemní ranou opět těsně minul. Krátce nato o sobě dal vědět i Tottenham, který nejprve zahrozil hlavičkou Harryho Kanea po rohovém kopu a následně se marně domáhal odpískání pokutového kopu po hraničním souboji Casemira s Llorentem.

Hosté po lehce nervózním vstupu do zápasu dokázali hru vyrovnat a tři minuty před uplynulou půlhodinou hry se dokonce ujali vedení. Povedená kombinace po pravé straně vyvrcholila přízemním centrem Auriera, který sice Harry Kane na přední tyči promáchl, ovšem Raphael Varane již na nečekaný přílet míče k nohám nedokázal zareagovat a smolně jej nasměroval do vlastní sítě.

Na nepříznivý vývoj skóre Real odpověděl obdobným nátlakem jako v první čtvrthodině a po několika nadějných střeleckých pokusech se čtyři minuty před odchodem do kabin přece jen dočkal vyrovnání. Na Kroosův průnik do šestnáctky totiž zareagoval Serge Aurier nešikovným skluzem a zavdal tak německému záložníkovi podnět k pádu, který sudí Marciniak posoudil jako provinění proti pravidlům. Z nařízeného pokutového kopu se pak Cristiano Ronaldo nemýlil a srovnal na poločasových 1:1.

Také po změně stran domácí pokračovali v herní dominanci a v čtyřiapadesáté minutě měl dokonání obratu na hlavě Karim Benzema. Francouzskému forvardovi posadil na hlavu parádní centr Casemiro, jenže Benzema ani z malého vápna nedokázal skórovat, neboť jen trefil nohy letícího brankáře Llorise. Ten chvíli nato musel předvést další dva kvalitní zákroky proti aktivnímu Ronaldovi a držel své spoluhráče nad vodou.

Dvacet minut před koncem pak šli znovu málem zničehonic do vedení hosté, když se díky výtečné práci Llorenteho ocitl zcela sám před Keylorem Navasem Harry Kane. Anglický útočník však nepotvrdil pověst výtečného kanonýra a jeho avizovaný pokus o obstřelení dokázal Navas perfektním zákrokem vytěsnit na rohový kop. Totéž se poté opakovalo i po ostré ráně Eriksena a Real dostal dvakrát v rychlém sledu za sebou signál, že si ještě musí dávat náležitý pozor na zadní vrátka. Možná i proto se závěrečné minuty obešly bez výraznějších šancí a Spurs si tak z Madridu odváží velecenný bod.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (1062)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele