základní skupiny - skupina G, 6. kolo
06.12.2017 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

RB Lipsko míří po porážce jen do Evropské ligy

Beşiktaş JK vstupoval do tohoto utkání s jistotou postupu do vyřazovací fáze Ligy mistrů z prvního místa. Na druhou stranu RB Lipsko bojovalo o možný postup, o který soupeřilo na dálku s Portem. Německý celek potřeboval lepší výsledek než portugalský soupeř proti Monaku, aby měl šanci na postup. Překvapivě se na úvod ujal taktovky turecký klub, který trošku zaskočil domácí.

V 10. minutě jsme mohli sledovat zřejmě rozhodující okamžik celého zápasu. Willi Orban nešťastně skluzem zastavil svého soupeře, po tomto zákroku se kopala penalta. Té se ujal Álvaro Negredo, který jí s přehledem proměnil. Ani po tomto incidentu hosté nepolevili ve svém náporu. O pět minut se na druhé straně po rohu dostal do jasné šance nešťastník Orban, bohužel trefil jen tyč.

Běžela 22. minuta, kdy Timo Werner běžel oslavovat svůj vstřelený gól se svými spoluhráči. Nicméně ho zanedlouho zastavil praporek pomezního rozhodčího, který signalizoval ofsajd. Po první půlhodince se konečně dostalo domácí Lipsko do trvalejšího náporu a začalo tlačit svého soupeře. Těsně před koncem prvního poločasu se v pokutovém území opět ocitl v šanci Werner, jeho střelu však na roh vyrazil skvěle chytající Tolga Zengin.

Beşiktaş opravdu zaskočil domácí svou aktivitou, po které si vybojoval již zmiňovaný pokutový kop. Do dvou vyložených šancí se ještě dostalo Lipsko, které však neproměnilo. V 53. minutě po pohledné kombinaci s Naby Keitou zakončoval Werner, ale proti byl opět hostující gólman. Jen pět minut po této šanci se dostal do další individuální akce Kevin Kampl.

Neuvěřitelný zákrok vytáhl znovu Zengin a skóre se tedy prozatím neměnilo. Postupem času nabírala hra na obrátkách a domácí ještě přikládali pod kotel. V 78. minutě byl blízko srovnání Bruma, který vypálil na branku Beşiktaşe, ale míč vyrazil hostující gólman. Na světelné tabuli svítila 83. minuta a Stefan Ilsanker nedovoleně zastavil protihráče, po druhé žluté kartě musel odejít ze hřiště.

Tureckému celku už nešlo o nic a do žádné přehnaného útočení se nepouštěl. V rozmezí dalších dvou minut následovaly dvě velké příležitosti hostů, které brankou neskočily. Diváci v Red Bull Areně mohli sledovat na šance zajímavé utkání, kterému scházelo více gólů. To až v 88. minutě si vzal míč do své moci Naby Keita, který krásně prokličkoval obranou a svoji individuální akci zakončil nekompromisní střelou.

Po vyrovnání vrhlo Lipsko všechny své síly do útoku, ale Beşiktaş se dostal rázem zpět do vedení, kdy se povedenou střelou prezentoval Talisca. Právě jeho gól byl ten vítězný a měl poslední slovo.

Autor: David Kvapil / goal.com, uefa.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
Bastaron

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Seydou Doumbia

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
Jeňa

No bude to ještě zajímavé. Jak my tak Porto hrajeme doma a musíme jít na vítězství.

Přikláním se k přestupu do EL. Lepší udělat dlouhou šňůru v EL, než vypadnout hned v osmifinále. Nabereme zkušenosti a příští rok to rozjedeme

Reagovat
Stannis Baratheon

každopádně posílit na postu golmana

Reagovat
Jeňa

Nejdůležitější posila pro nás jsou teď zkušenosti

Reagovat
Liquid

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele