základní skupiny - skupina B, 4. kolo
31.10.2017 20:45 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - RSC Anderlecht 5:0

Mise splněna. Fotbalisté PSG si mohli v Lize mistrů odškrtnout dalšího soupeře, kterému stejně jako v Bruselu nedali absolutně žádnou šanci, a zajistili si zároveň postup do osmifinále. Anderlecht ani na čtvrtý pokus nevstřelil v základních skupinách ani jednu branku, naopak do své sítě inkasoval celkem pětkrát.

Domácí stratég Unai Emery nevymýšlel žádná škatulata v sestavě, možná že jen do obrany povolal Daniho Alvese místo Meuniera, jinak v záloze operovala očekávaná trojice a vepředu pak Cavani, Mbappé i Neymar. To hostující kouč Hein Vanhaezebrouck se pustil do trošku neobvyklého rozestavení 4-3-3 a do útoku překvapivě nenasadil Teodorczyka.

Sotva uběhlo pár desítek vteřin od úvodního hvizdu sudího Davida Fernándeze a už se jednoznačný favorit tohoto duelu dostal do velké příležitosti. Na svědomí jí měl Neymar, nicméně s jeho pokusem si ještě v tuhle chvíli gólman Boeckx poradil. Ve 12. minutě se v koncovce nezadařilo Cavanimu, jenž svou hlavičku usměrnil jen mimo.

PSG pokračoval v tlaku a o šest minut později se také snažil zastřelovat třetí pařížský útočník Mbappé, nicméně s jeho zakončením si Boeckx poradil. Vedení se domácí dočkali až po půlhodině hry. Mbappé ze středu pole předložil balón do šestnáctky Verrattimu, ten si ho jednoduchou kličkou narovnal na pravačku a zamířil parádně k tyči.

V závěru půle Les Parisiens svůj náskok pojistili. Už ve 45. minutě měl gól na kopačce Dani Alves, avšak jeho dělovka z halfvoleje se nakonec vykroutila mimo kýžený a chtěný prostor, ale v nastavení už zasáhl Neymar. Draxler mu na levé straně přenechal míč, Brazilec si to pak hravě naštrádoval za pokutové území a pravačkou zacílil.

Anderlecht i ve druhé půli působil spíše jako kompars a pařížské ataky zastavoval jen s notnými obtížemi. Čtyři minuty po obrátce vypálil z vyložené pozice Neymar, ovšem díky teči stopera Mbodjiho skončila jeho střela vedle. O pár chvil později již PSG přece gólově udeřil. Neymar z přímého kopu trefil sice tyčku, z dorážky se však prosadil Kurzawa.

V podstatě jen jednou jedinkrát mohli hosté korigovat skóre, to když Obradovič napřáhl ze střední vzdálenosti, nicméně vzdálenější šibenici Areolovy brány o kousek netrefil. Jinak v 72. minutě podruhé skóroval Kurzawa hlavou na zadní tyči a dvanáct minut před koncem dovršil francouzský levý bek hattrick, to když zužitkoval přihrávky Di Maríy.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

dostat nakladacku a neinkasovat ani jednu zltu kartu mozu len zobraci.Hlavne ze o Neymarov dres sa idu pobit.Hanbááá

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
KingMaster13

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Bastaron

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 andrlecht je nejlepšíííííííííííííííííí!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Shevchenko

Skóre 17:0 po 4 zápasech.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele