základní skupiny - skupina D, 1. kolo
12.09.2017 20:45 CET
2 : 3
(0:3)

Reportáž

Olympiakos Pireus - Sporting CP 2:3

Fotbalisté portugalského Sportingu zvládli úvodní zápas základní skupiny na řecké půdě a místní Olympiakos přehráli po výsledku 3:2, všechny tři góly vsítili v úvodním dějství. Díky cennému tříbodovému zisku tak v konkurenci španělské Barcelony a italského Juventusu může myslet na postup do osmifinále, naopak domácí výběr si tuto cestu výrazně zkomplikoval. Hostující tým vstřelil dva góly hned v úvodní čtvrthodině.

Loňský třetí celek portugalské ligy se dostal do vedení za necelých 120 sekund, když si po přímém volném kopu Acuňy z levé strany naběhl na hranici brankového území Seydou Doumbia a zblízka dokázal překonat brankáře Kapina, který byl v souboji hodně pozdě. Za dalších jedenáct minut panovala na stadionu Georgiose Karaiskakise ještě komornější atmosféra, druhý gól CP totiž přidal Gelson Martins.

Dvaadvacetiletý útočník po rohovém kopu řeckého celku, vyhraném hlavičkovém souboji a následné přihrávce, kterou mu adresoval Doumbia, postupoval zcela sám přes polovinu hřiště směrem ke Kapinovi. V zakončení poté zachoval chladnou hlavu a ze čtrnácti metrů s přehledem rozvlnil síť. V 18. minutě mohl přidat třetí gól svého klubu Bruno Fernandes, nicméně po bleskově sehraném protiútoku orazítkoval z hranice šestnáctky levou tyč.

O osm minut později mohl snížit náskok hostů Odjidja-Ofoe, ale z hranice šestnáctky minul pravou tyč o pár decimetrů. Ihned na to zahrozil na levé straně Carcela-González, jenže balón uklidil vedle bližší tyče. Zhruba deset minut před přestávkou po pěkném přiťuknutí od Fortounise hlavičkoval v dobré pozici Figueiras, ani on nemířil do prostoru tyčí. Hra se přelévala ze strany na stranu i v závěrečné pětiminutovce.

Nejprve Martins z deseti metrů rozezvonil břevno. O výhře hostů definitivně rozhodl Fernandes, jenž ve 43. minutě po centru od Coatese rozvlnil síť, Kapino neměl žádnou šanci na úspěch. Ve druhém poločase se domácí marně snažili překonat defenzívu Sportingu, ten s přehledem hlídal dostatečný náskok. Domácí sice přeci jen ožili v samém závěru, na bodový zisk jim to však nemohlo stačit.

V 89. minutě se na pravé straně pokutového území uvolnil střídající Felipe Pardo a z mírného úhlu vypálil přesně k zadní tyči, gólman Patrício se natahoval marně. Pardo se dostal na hřiště až v 78. minutě a ve třetí nastavené minutě korigoval na rozdíl jediné trefy. Po lukrativním centru Figueirase z levého křídla se kolumbijský útočník opřel do míče ve skluzu a z pěti metrů překonal Patrícia. Na vyrovnání však domácím nezbyl žádný čas.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

souboj o 3.místo tip: 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Assassin11

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Houfi

1:1

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
juveforever

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Sporting bude hrat aktivne... myslim ze oba tymy se prosadi a sedel by mi vysledek tipu 1:2 / 2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1:1 jak vyšitý

Reagovat
noustres

1:2 nebo 1:3

Reagovat
Han střelil první

Bruno Fernandes - nejlepší nákup za hodně dlouhou dobu. Řadím i nad Dosta, Coatese či Slimaniho.

Reagovat
smazaný uživatel

top hrac kteremu to "doma" sedi

Reagovat
noustres

Snad se podobně chytne i ten Podence. Jinak kontr na 2:0 byl lahůdkovej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Han střelil první

Druhý poločas hodně odfláknutý.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele