základní skupiny - skupina F, 5. kolo
21.11.2017 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Manchester City opět vyhrál a první místo mu již nikdo nevezme

Přestože Manchester City nenavázal na střelecké orgie z posledních kol, také proti Feyenoordu Rotterdam nakonec nezaváhal a výhrou 1:0 si definitivně zajistil postup do jarní vyřazovací fáze Ligy mistrů z prvního místa. O jediný gól utkání se až dvě minuty před vypršením základní hrací doby postaral svým jedenáctým zásahem sezony Raheem Sterling a Citizens tak prodloužili momentální vítěznou sérii napříč všemi soutěžemi na rekordních sedmnáct utkání.

Domácí kouč Pep Guardiola udělal v základní sestavě oproti poslednímu ligovému zápasu s Leicesterem hned sedm změn, přesto však nastoupila velmi zkušená sestava s mladíčky Fodenem či Díazem pouze na lavičce náhradníků. Přestože měli Citizens od úvodních minut výrazně více ze hry, obvyklá lehkost v ofenzivě jim tentokráte scházela a na pořádné šance si diváci museli trpělivě počkat. Po devatenácti minutách dokonce málem šokoval Etihad Stadium Steven Berghuis, jehož tečovaná rána ovšem nakonec skončila vedle.

Hráči Manchesteru zabrali až s blížícím se závěrem první půle, kdy střelecké štěstí pokoušeli Gündogan, Agüero či Sterling s Bernardem Silvou, ale všichni do jednoho buď minuli, anebo nevydařeným zakončením pouze nechali vyniknout brankáře Jonese. Když na opačné straně neuspěli ani Larsson s Vilhenou, odcházelo se o přestávce do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran se opakovala tatáž písnička, kdy Citizens v čele s Agüerem stále nenacházeli střeleckou mušku a hosté opět dokázali zahrozit pokusy Dikse s Berghuisem a na průlom skóre se čekalo i nadále. V samém závěru pak přece jen prodloužil vítěznou šňůru Manchesteru Raheem Sterling, který si ideálně naběhl na Gündoganovu narážečku a obloučkem si vychutnal i vyběhnuvšího Jonese.

Manchester City tak po páté výhře z pěti dosavadních zápasů s přehledem dominuje skupině F a v posledním zápase v Doněcku jej o první místo nepřipraví ani případná porážka. Feyenoord naopak s nulou bodů na kontě zůstává poslední a přišel již i o možnost proklouznout z třetího místa do Evropské ligy.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6:0

3x "10" a 3x "33"

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
MCFC_8

Ocakavam rotacie ako Pep avizoval po zapase...takze do zakladu Yaya, Danilo, Ilkay, Bernardo, Kun a potvrdit 1.miesto v skupine, aj 1:0 staci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
El Cid z City

při stejném počtu bodů rozhoduje celkové skóre nebo vzájemnej zápas?

Reagovat
Pyroman

Vzájemný zápas

Reagovat
El Cid z City

v tom případě neplatí první věta z druhého odstavce, pokud doneck dnes vyhraje a příště porazí city třeba 3 0 bude první on

Reagovat
Pyroman

"postačí překonat výsledek"

Reagovat
El Cid z City

při výhrách obou celkou je překonání výsledku způsobeno vyšším gólovým rozdílem,který k prvnímu místu v tabulce nemusí stačit

Reagovat
Bastaron

3:

Reagovat
El Cid z City

hlavně pošetřit kdb, d.silvu, fernandinha, walker a kompase

Reagovat
smazaný uživatel

Ani bych se nedivil, kdyby byla plichta

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Kepy_FCB

Feye uz radi v ulicich....

Reagovat
smazaný uživatel

Real Madrid by údajně mohl během zimní přestávky políčit na velkou posilu. Do hledáčku Merengues se podle posledních zpráv dostal Kevin De Bruyne z Mancheseru City, není však pravděpodobné, že anglický velkoklub nechá svoji oporu změnit dres. (transfermarketweb.com)

Proč by tam jako chodil?

Reagovat
diastan

To je snad jasný, můžou líčit, co chtějí...smlouva snad ještě 4 roky, prachy šejci nepotřebují, takže nemají jediný důvod ho pustit. Vzhledem k tomu... Kevin by se tam určitě taky nesnažil protrucovat, vše šlape, šance uspět v LM stejná jak Real, s platem taky neuspějí.

Reagovat
diastan

Jinak jsem čekal, že ho dnes pošetří

Reagovat
El Cid z City

nepřipadá v úvahu!!v realu ani neexistuje hráč, kterýho bych třeba i jenom za něj vyměnil, na světě jsou v současnosti max jenom dva lepčí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Teoretik

Koukám, že ta rotace mohla být mnohem větší, Foden i Diaz měli být v základu tak snad aspoň z lávky nastoupí

Reagovat
diastan

Tak to bylo o chlup :D byla by škoda zrovna tady přijít i sérii

Reagovat
El Cid z City

mě je série fuk,důležité je,že první flek a před derby s united může postavit cécko

Reagovat
alcantara

Reagovat
t0mmy33MCFC

no byla to hrozna bida.. ja uz teda ani neveril vyjmecne, protoze to vypadalo, ze dnes proste ne

Reagovat
El Cid z City

nejhorší výkon společně se zápasem s wolves, bez dua silva kdb jsme poloviční

Reagovat
smazaný uživatel

Spatne zvolena sestava a slaby vykon. Jak tam muze hrat Mangala to i ten Tosin je lepsi.

Sterling je neskutecny posledni dva roky a letos tomu dava korunu.

Reagovat
El Cid z City

sestava zvolená adekvátně vzhledem k programu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele