základní skupiny - skupina D, 5. kolo
22.11.2017 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Nuda v Turíně. Juventus doma remizoval s Barcelonou

Velký šlágr mezi Juventusem a Barcelonou diváky nenadchl. Italský finalista posledního ročníku Ligy mistrů si došel pro remízu, na kterou se zejména ve druhém poločase zaměřil. Jednu z mála velkých příležitostí měla Barca, ale Rakitič pouze orazítkoval tyč. Barcelona si hodně netypicky připsala už druhou bezbrankovou remízu v řadě.

Utkání Juventusu s Barcelonou slibovalo rozhodně atraktivnější podívanou, než jak tomu nakonec bylo a dost možná za to mohla absence Lionela Messiho, který začal pouze na lavičce náhradníků. Stará dáma sice do utkání vlétla, ale střelecké pokusy Douglase Costy a Paula Dybaly mířily jen do náruče ter Stegena.

Barcelona předváděla svojí klasickou hru o výrazném držení balonu, ale do zakončení se příliš nedostával. V prvním poločase si Katalánci vytvořili jednu obrovskou příležitost, Rakitičův přímý kop prolétl vápnem a zastavil se až na tyči Buffonovi branky! Barca zůstávala dál u balonu, Paulinho si zkoušel vymodlit pokutový kop, ovšem místo toho uviděl žlutou kartu za simulování.

Druhý poločas už byl taktikou hodně svázaný, Juventus tomu podřídil takřka všechno a Barce nepomohlo ani nasazení Lionela Messiho. Ten se dostal jen k jednomu přímému kopu, který poslal těsně nad. Na druhé straně si v 60.minutě zády k brance převzal balón jinak neviditělný Higuaín, obtočil se s ním a poslal ho vysoko nad branku.

Utkání směřovalo k nerozhodnému výsledku, přesto se Juventus dostal dvakrát do dobré příležitosti. Douglas Costa z dobré pozice minul a v nastavení pořádně protáhl ter Stegena Paulo Dybala. Branka nakonec v Turíně nepadla, Barcelona si zajistila postup z prvního místa a Juventus ještě čeká spousta práce na půdě Olympiakosu Pireus.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (412)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele