základní skupiny - skupina F, 3. kolo
17.10.2017 20:45 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - Šachtar Doněck 1:2

Feyenoord Rotterdam nedokázal bodovat ani ve svém třetím zápase v základní skupině Ligy mistrů a tentokráte v domácím prostředí podlehl ukrajinskému Šachtaru Doněck po výsledku 1:2. V tabulce je tak stále poslední s hrozivým skóre 2:9 a jeho naděje na pokračování v evropských pohárech i v jarní části výrazně klesly. Naopak pro hosty má tříbodový zisk cenu zlata, díky němu se dostali na druhé místo se šesti body a vydatně oživili své postupové ambice do osmifinále.

Přitom jediný nizozemský zástupce v nejprestižnější evropské klubové soutěži měl naprosto skvělý vstup do utkání. Už po necelých šedesáti sekundách hry si na přesný centr z pravé strany seběhl za obranu Böetius a nikým neatakován pálil ve stoprocentní pozici, jenže rána mu nesedla a trestuhodně mířil nad horní tyčku. Neuběhla ani další minuta a Feyenoord znovu zahrozil, tentokráte se do pokutového území celkem hladce prodral Jörgensen a mířil o pár decimetrů vedle tyče.

Rotterdamský klub vytěžil ze svého tlaku vedoucí branku v 7. minutě, kdy skóroval kanonýr Steven Berghuis. Z necelých pětadvaceti metrů se odhodlal ke střele Vilhena a brankář Pjatov tento tvrdý pokus vyrazil před sebe. K dorážce se bleskově dostal právě dobíhající Berghuis a hlavou ze šesti metrů snadno rozvlnil síť. Šachtar na sebe nenechal s odpovědí příliš dlouho čekat, o vyrovnání se ve 24. minutě postaral Brazilec Bernard.

Ten využil krásné přihrávky za obranu od Freda, na kterou defenzíva domácího klubu nikterak nereagovala. Hostující špílmachr pak zcela osamocen před gólmanem Jonesem nezaváhal, chytrou kličkou ho obešel a pak bez potíží skóroval. Od této chvíle bylo k vidění maximální nasazení od obou soupeřů, ani jeden nechtěl udělat nějakou chybu. Po změně stran měli znovu lepší nástup domácí a druhou trefu mohli vsítit v 52. minutě.

Po špatné rozehrávce se ocitl míč až před hranicí pokutového území, kam výborně vyběhl Pjatov a na poslední chvíli odkopával před dotírajícím protihráčem do středového kruhu. Doněcký celek rozhodl o svém vítězství o dvě minuty později. Hrdinou úterního klání se stal Bernard, jenž v tento večer skóroval podruhé. Po postupném útoku se balón dostal na pravou stranu šestnáctky, odkud téměř od brankové čáry odcentroval Butko.

Jeho načechraný pas našel u vzdálenější tyče hlavu Bernarda a ten z rohu brankového území pohodlně zamířil doprostřed branky, Jones neměl šanci reagovat. Hosté si zkomplikovali situaci zhruba čtvrthodiny před koncem. Jaroslav Rykyckyj uviděl první žlutou kartu ve 48. minutě, o necelou půl hodinu později zcela zbytečně stáhl k zemi střídajícího Toornstru a po druhé žluté bez jakýchkoliv protestů odešel předčasně do sprch.

Feyenoord s ubývajícím časem zvyšoval tempo a v samém závěru mohl alespoň vyrovnat. Nejprve v 88. minutě po centru z levého křídla a následné střele z nějakých deseti metrů zasahoval jistě Pjatov, ve třetí nastavené minutě si strážce Šachtaru připsal mnohem těžší zákrok. Po rohovém kopu hlavičkoval zblízka Kramer a Pjatov na brankové čáře famózně vyrazil míč před sebe, balón pak doputoval do zámezí.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
KingMaster13

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1, 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
blaugrana

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
waynemarkrooney

2:4

Reagovat
Jeňa

1:3

Reagovat
HullCity

Šachtar zkušený výkon a hlavně jsem rád za Bernarda...dlouho se mu nedařilo v evropských pohárech a dneska sám rozhodl o 3 bodech pro svůj tým!!Vyhrát i doma a postup ze skupiny bude blízko!!!

Reagovat
HullCity

Šachtar zkušený výkon a hlavně jsem rád za Bernarda...dlouho se mu nedařilo v evropských pohárech a dneska sám rozhodl o 3 bodech pro svůj tým!!Vyhrát i doma a postup ze skupiny bude blízko!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele