základní skupiny - skupina G, 6. kolo
06.12.2017 20:45 CET
5 : 2
(3:0)

Reportáž

FC Porto smetlo Monako a raduje se z postupu

Porto deklasovalo AS Monaco i podruhé a zaslouženě postupuje do dalších bojů Ligy mistrů.

Že je vítězem skupiny G turecký Besiktas, bylo před posledním kolem skupinové fáze již předem dané. AS Monako překvapivě končí na posledním místě, přitom spousta lidí favorizovala právě klub z monackého knížectví.

Avšak FC Porto a RB Lipsko stále neměly nic jisté a právě v posledním skupinovém kole se mělo ukázat, kdo nakonec bude postupovat ze druhého místa do prestižního play-off milionářské Ligy mistrů.

FC Porto začalo proti Monaku podle očekávání velmi aktivně. Nutno podotknout, že Monako nenastoupilo v plné sestavě, a tak situaci Portu trochu ulehčilo. Nicméně už v 9. minutě Vincent Aboubakar po přihrávce Brahimiho vstřelil první branku zápasu. Je potřeba zmínit, že obrana Monaka příliš kompatibilně zrovna v tu chvíli nazapůsobila.

V 33. minutě Aboubakar po přihrávce Pereiry zvýšil z hranice malého vápna bez problémů už na 2:0 pro Porto. Zajímavé věci se ale děly i nadále. V 38. minutě viděli současně po vzájemné potyčce červenou kartu Ghezzal i Felipe. Tudíž dohrávaly obě strany v deseti.

Do konce přestávky si ještě vyměnili úlohy Aboubakar a Brahimi. Tentokrát byl odesílatelem gólové přihrávky Aboubakar. Pro Brahimiho už nebyla situace jeden na jednoho proti gólmanovi Benagliovi velkým problémem.

Po poločase alespoň kosmeticky upravil stav utkání z penalty Glik, a to po ruce jednoho z hráčů Porta. V 66. minutě dalekonosnou střelou k pravé tyči ještě zvýšil na 4:1 pro Porto Telles. To však v tomto utkání nebylo vše. V 79. minutě skóroval hlavou kanonýr Falcao, který nastoupil na hrací plochu až v průběhu druhého poločasu. Na konečných 5:2 pro Porto ještě hlavou upravil Soares.

Porto tedy porazilo Monako bez problémů i podruhé a probojovalo se do další fáze Ligy mistrů. Monako má po skupinové fázi rozhodně o čem přemýšlet, protože jeho hra v této soutěži v letošní sezóně nebyla zrovna přesvědčivá.

Autor: Martin Pšenica

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
Bastaron

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
waynemarkrooney

2:3

Reagovat
Seydou Doumbia

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
Hiko

stačí 1:0

Reagovat
Liquid

1:1 Monako vybojuje postup pro Lipsko

Reagovat
smazaný uživatel

ty červený byly dost přísný teda...

Reagovat
Bucky

Já myslím, že celkem fér. Když mimo hru úmyslně pleskneš soupeře do obličeje, nemůžeš asi čekat nic jiného...

Reagovat
FC Porto FC

Pohoda lustr

Reagovat
oli9

jaktoze je Monako tak spatne ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele