základní skupiny - skupina A, 2. kolo
27.09.2017 20:45 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Basilej - SL Benfica 5:0

Basilej se posunula na druhé místo tabulky skupiny A díky svému nejvyššímu vítězství v Lize mistrů, jelikož Benfica na jeho hřišti předvedla jeden z nejhorších výkonů ve své historii, a inkasovala dohromady hned pět branek. Portugalský celek ani jednou nevystřelil na soupeřovu branku a ani zdaleka nenapravil svou první porážku.

Konečný výsledek byl v rámci tohoto kola jedním z nejpřekvapivějších vůbec. Švýcarský celek byl po jasné porážce na Manchesteru United na posledním místě, Águias naopak po neúspěchu s CSKA Moskva hledali prvotní vysvobození, jenže ani tenhle zápas absolutně nezvládli, a právem se s nula body na kontě nacházejí na posledním místě.

Byť byli hosté v tomto duelu mírnými favority, vstup do tohoto klání se jim absolutně nevydařil. Už ve 2. minutě musel z brány ven lisabonský brankář Júlio César, který se vrhl soupeři pod nohy, míč se však dostal nakonec na druhou stranu na nekrytého Langa, a ten bez větších problémů skóroval do zcela nekryté svatyně.

Tahle branka jako by Basilej nakopla. A o několik minut později se radovala z navýšení svého vedení. Steffen vyslal kolmici za obranu na rozeběhnutého Oberlina, útočníka, který dostal přednost před Elyounoussim, a střelou pod vyběhnuvšího Júlia Césara snadno zacílil. Čtyři minuty před koncem chtěl náskok navýšit Lang, jenže svým pokusem pouze minul.

Ačkoli mužstvo trenéra Ruie Vitóriy bylo pasováno do role favorita před tímto duelem, ani dva inkasované góly ho nějakým způsobem nenakoply k lepšímu výkonu. A v prvním poločase si vytvořili snad jen jednu jedinou příležitost ke snížení stavu, to když z první pálil Jiménez, jenže kýžený a chtěný prostor mezi třemi tyčemi minul.

Basilej si po přestávce pohodlný náskok hlídalo a dokonce přidalo ještě další tři přesné zásahy. Už ve 46. minutě zahrozil Petretta, ovšem z blízkosti napálil pouze připraveného Júlia Césara. Domácí byli směrem dopředu i nadále aktivnějším celkem a snažili se vedení pojistit zásluhou Langa, jenže ten poslal balón ve 49. minutě pouze těsně vedle vzdálenější tyčky.

Po hodině hry FCB nakonec přece přidal na své konto svou třetí branku. Oberlin se v šestnáctce dostal před svého strážce Fejsu, sudí Thomson nařídil za tento zákrok pokutový kop, a exekutor van Wolfswinkel z bílého puntíku zamířil do protipohybu Júlia Césara. Domácí ovšem v tu chvíli ani zdaleka neřekli své poslední slovo.

V 62. minutě se nechal vyloučit hostující André Almeida za zbytečně hrubý zákrok vůči Petrettovi, a toho družstvo trenéra Raphaëla Wickyho využilo k dalším dvěma trefám. Nejprve Oberlin bez větších problémů překonal z vyložené pozice Júlia Césara a v 76. minutě z krkolomného postu zakončoval do poloodkryté brány rovněž střídající Riveros.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (24)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

vazne vdaka

chcel som vsadit na Benficu ale ked som videl ze tipujes Bazilej tak som to vynechal...

vacsinou mas fakt dobre tipy

Reagovat
smazaný uživatel

Díky . Zde jsem vycházel ze síly Basileje doma. Individuální dovednosti jsou jasně na straně hráčů Benficy. Je otazne ako to dopadne.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Theft90

0:3

Reagovat
gunner123

1:2

Reagovat
duloig

2:2

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

Reagovat
šolim

Výsledek je pro mě šokem, ale vzhledem k našim hráčům, velice příjemným!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
adoxx

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
Hiko

Tak tohle je pěkná ostuda

Reagovat
FC Porto FC

Benfico jdi do prdele

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele