osmifinále - 1. zápasy
20.02.2018 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Chelsea jedinkrát zaváhala a darovala Barceloně remízu

Po tři čtvrtiny osmifinálového utkání Ligy mistrů podávala londýnská Chelsea takřka bezchybný výkon, díky němuž nad Barcelonou vedla zásluhou výtečného Williana a favorizovaného soupeře nepouštěla téměř do žádných šancí. Pak si ovšem domácí Blues neodpustili zkrat, který katalánský velkoklub nemilosrdně vytrestal a po gólu Lionela Messiho si ze Stamford Bridge odváží do odvety slibný výsledek 1:1.

I když měl Antonio Conte k dispozici jak Álvara Moratu, tak Oliviera Girouda, postavil na hrot útoku Edena Hazarda. Belgický forvard na sebe v úvodních minutách upoutal pozornost, když tvrdě vypálil z kraje šestnáctky či podnikl odvážný výpad přes několik protihráčů, ale u žádné z jeho brzkých akcí brankář Ter Stegen nemusel zasahovat. Hosté se ovšem brzy ujali výrazné herní dominance a s držením míče na hranici 75 % trpělivě hledali skulinku v zatažené obraně soupeře. Jako první měl blízko k průlomu skóre Paulinho, jehož našel v hloubi pokutového území výtečným pasem Lionel Messi, jenže brazilský záložník poslal svou hlavičku mimo tři tyče.

Přestože Chelsea podporovala vlastní rychlé útoky jen v omezeném počtu hráčů, nakonec si v první půli vytvořila více střeleckých příležitostí a k úspěchu scházely jen centimetry. Nejhlasitěji o sobě dával vědět Willian, jehož rychlost a přímočará hra dělaly barcelonským velké potíže. Jeden takový dravý průnik musel za cenu žluté karty zastavit Ivan Rakitić a po půlhodině hry Willianova fantastická rána z dvaceti metrů skončila za Ter Stegenova užaslého přihlížení až na pravé tyči.

Prakticky tatáž situace se opakovala i o deset minut později, jen v tomto případě po Piquého zaváhání napálil Willian brankovou konstrukci na druhé straně. Když pak Hazard z těžké pozice nedokázal zkrotit svou ránu z voleje, šlo se o přestávce do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran nejdříve šikovným únikem zahrozil Luis Suárez, avšak jeho křižnou ránu levačkou zvládl Thibaut Courtois vytěsnit. To Chelsea zůstala u stejné taktiky jako v první půli a po hodině hry s ní přece jen slavila úspěch. Nakrátko rozehraný rohový kop skončil před pokutovým územím Barcelony u Williana, jenž si znovu rychlou kličkou udělal prostor ke střele a do třetice všeho dobrého zlomil prokletí nastřelených tyčí přesnou přízemní ranou, kterou Ter Stegen přes houf hráčů před sebou ani neviděl.

Nadšení tribun na Stamford Bridge ovšem trvalo sotva patnáct minut. Doposud neprostupná obrana Blues totiž čtvrthodinu před koncem vyrobila obrovskou hrubku, když Christensenova riskantní přihrávka před vlastní šestnáctkou zaskočila Fabregase i Azpilicuetu a Barcelona nemilosrdně trestala. Volného míče se zmocnil Andrés Iniesta, chytře předložil míč lépe postavenému Messimu a argentinská superstar chladnokrevným zakončením do Courtoisova protipohybu srovnala na 1:1. Messi tak vůbec poprvé v kariéře skóroval proti Chelsea, a to na devátý pokus po rovných 730 minutách.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (2280)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele