základní skupiny - skupina B, 6. kolo
05.12.2017 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Anderlecht vítězí venku nad Celticem, přesto v Evropě končí

Anderlecht Brusel dokázal zvítězit v Glasgow nad místním Celticem po vlastním gólu Šimunoviče. Přesto si kvůli rozdílu skóre tým z hlavního města Beglie na jaře evropské poháry nezahraje. Ze šesti zápasů je pro Anderlecht výhra v Glasgow jedinými body, pro Celtic byly naopak jediné body z vysoké výhry na hřišti Anderlechtu. Kvůli rozdílu skóre tedy do jarní fáze Evropské ligy míří Celtic, který obsadil ve skupině B třetí místo. První dvě místa s náskokem více než deseti bodů bral podle očekávání Bayern s PSG.

V zápase, ve kterém byl favoritem Celtic, se již ve druhé minutě k větší šanci dostali hosté. Onyekuru dobře nahrával před bránu Celticu na Kumse, který ale mířil pouze do brankáře Gordona. Až do konce poločasu jsme svědky žádné větší šance nebyli, ale víc ze hry měl určitě Anderlecht, který během prvního poločasu vystřelil třikrát na bránu, zatímco soupeř ani jednou.

Zkušený trenér Celticu Brendan Rodgers si uvědomil, že pokud nechce prohrávat, musí něco změnit. Do druhého poločasu tak za domácí již nenastoupili Scott Sinclair a Stuart Armstrong, které vystřídali Thomas Rogic a Olivier Ntcham. Přibližně deset minut po začátku druhého dějství se do větší šance propracoval domácí Forrest, jehož technickou střelu vyrážel brankář Boeckx na roh.

V 62. minutě se stav utkání již měnil. Zprava odcentroval do šestnáctky Anderlechtu Appiah, jehož centr nenašel Gerkense, ale domácího jozo Šimunoviče, který si míč nešťastně srazil do vlastní brány. Anderlecht tedy v Celtic Parku vedl 1:0. V 77. minutě mohli hosté navýšit skóre zápasu, ale prudkou ránu Hanniho Gordon dokázal vyrazit.

Fotbalisté Anderlechtu výhru nijak zvlášť neoslavovali, neboť do jarní fáze Evropské ligy stejně postoupil Celtic. Minulý týden vypadl bruselský klub i z belgického poháru a jedinou možností na záchranu sezóny je pro něj tedy úspěch v belgické Jupiler League, ve které se nachází nezvykle až na třetím místě. Celtic, stejně jako každý rok, skotské lize dominuje a pohybuje se na prvním místě s náskokem sedmi bodů na nenáviděné Rangers, kteří navíc odehráli o jeden zápas navíc.

Autor: Lukáš Hrneček / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
Bastaron

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Seydou Doumbia

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kde su tie krasne casy Celtic ked dokazal porazit aj FC Barcelonu,Keby sa dali aspon vratit hrac z obdobia 1999-2005.Je to uz len nostalgia.BAY BAY MY CELTIC.

Reagovat
smazaný uživatel

Vím jak se cejtíš

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele