základní skupiny - skupina G, 5. kolo
21.11.2017 18:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Beşiktaş JK - FC Porto 1:1

Besiktas udržel neporazitelnost v základní skupině G i ve svém pátém zápase a díky druhému nerozhodnému výsledku 1:1 v řadě za sebou si zajistil postup do osmifinále Ligy mistrů z prvního místa. Turecký celek má totiž na kontě jedenáct bodů a před druhým Portem disponuje nedostižným čtyřbodovým náskokem. Pro portugalský výběr zisk bodu téměř nic neřeší, o nejlepší šestnáctku bude za čtrnáct dní bojovat s francouzským Monakem.

Hosté určitě budou zvědaví na výsledek utkání německého Lipska s Monakem. Pokud totiž knížecí klub nezvítězí, tak budou mít jistou účast v jarní fázi Evropské ligy. V tomto duelu se k prvnímu vážnějšímu ohrožení branky dostali domácí po necelých dvaceti minutách. Z více jak třiceti metrů napřáhl Babel a jeho razantní pokus dokázal brankář José Sá vyrazit před sebe. Porto se z ničeho nic dostalo do vedení ve 29. minutě ze své úvodní větší šance.

Po hezké akci na pravé straně získal míč Ricardo Pereira a prudce po zemi ho poslal před branku, kde se do něj z první opřel nabíhající Felipe a z dvanácti metrů zamířil přímo pod horní tyčku. Gólman Fabri se natahoval marně. Krátce po půl hodině hry mohl na druhé straně vyrovnat Quaresma. Ten si po pasu na pravou stranu pokutového území přehodil balón na levačku a z mírného úhlu tvrdě vypálil, připravený Sá vyrazil míč ke svým spoluhráčům.

Besiktas se přeci jen dočkal vyrovnání ještě do poločasu, druhou a zároveň poslední trefu tohoto klání vsítil Talisca ve 41. minutě. Centr z vlastní poloviny na levou stranu zužitkoval Tosun, elegantně si obhodil protihráče a pak prošel až do šestnáctky Porta. V závěru akce si všiml zcela volného Taliscy, jenž ze sedmi metrů nezaváhal a po zemi snadno zamířil doprostřed branky. Sá tentokráte neměl žádnou naději na úspěšný zákrok.

Ve druhém poločase měl přeci jen lehce navrch turecký klub. V 58. minutě zkusil štěstí ze střední vzdálenosti Babel a jeho kroucený pokus orazítkoval horní tyčku, k druhé brance Besiktase scházely jen centimetry. O čtyři minuty později vystřelil ze čtrnácti metrů Quaresma a Sá se znovu musel činit, míč směřující přímo pod břevno dokázal fantastickým způsobem jednoruč vytěsnit na rohový kop.

Neuběhla ani minuta a na druhé straně mohl trestat Maximiliano Pereira, jenž šajtlí minul velmi těsně vzdálenější konstrukci. Od této chvíle se hrálo z obou stran opatrněji. Domácí věděli, že nerozhodný výsledek by jim stačil a Porto si naopak uvědomovalo, že vzhledem k průběhu by bod nebyl k zahození. V 85. minutě chtěl rozhodnout Marcano, který hlavičkoval zády k brance, ale když mířil zhruba o dva metry vedle, tak se výsledek neměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
KingMaster13

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

turci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FC Porto FC

Pane bože proč s to hraje v 18:00?

Reagovat
Hiko

abys měl více času zapíjet výhru

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
smazaný uživatel

Porto musí vyhrát aby mělo realnou šanci na postup. Tip: 0

Reagovat
smazaný uživatel

*jistotu postupu do osmifinale.

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
FC Porto FC

Nesmíme prohrát. Tipuji remízu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele