základní skupiny - skupina G, 4. kolo
01.11.2017 18:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Beşiktaş JK - AS Monaco 1:1

Vůbec poprvé v tomto ročníku Ligy mistrů Besiktas zaváhal a neuzmul tři body. I tak je ale získaný bod v kontextu postavení v tabulce velmi cenným výsledkem, protože má pořád dobře nakročeno do osmifinále, a o třetí příčku a o Evropskou ligu ho mimochodem nikdo nepřipraví. Monacu se naopak šance na pokračování v milionářské soutěži vzdaluje.

Zatímco domácí kouč Senol Günes měl k dispozici kompletní sestavu a nasadil nejlepší možné složení, hostující lodivod Leonardo Jardim se nemohl spolehnout hned na několik hráčů, především pak ne na zraněného Radamela Falcaa. V rozestavení 4-2-3-1 nakonec dal očekávaně v útoku přednost rozehranému Keitovi Baldému před Stevanem Jovetičem.

Kara Kartallar potřebovali vyhrát počtvrté v řadě, aby si s jistotou zařídili postup mezi šestnáct nejlepších a nemuseli se ohlížet na večerní utkání mezi Portem a Lipskem. V úvodu byli značně opatrní, ostatně jako jeho soupeř. K první střele se propracoval až v 15. minutě Tielemans, hlavičku však nasměroval jen do rukavic domácího brankáře Fabriho.

Ve 25. minutě se situace pro hosty dosti zkomplikovala, protože kvůli zdravotním problémům musel odejít jeden z tahounů Lemar, jehož na hrací ploše nahradil Jovetič. I přesto byl ASM před bránou Besiktase stále o něco nebezpečnější. Ve 32. minutě pálil mimo Rony Lopes, o pět minut později Portugalec neprocpal míč za záda Fabriho.

V nastavení první půle se knížecí klub přece jenom ujal vedení. Joao Moutinho prostrčil balón do středu na Ronyho Lopese, ten si ho poposunul blíže k pokutovému území a svou levačkou technickou střelou k tyči překonal Fabriho. Jenže prakticky hned po obrátce turecký celek vyrovnal. A nerozhodný stav ve finále vydržel až do konečného hvizdu.

V 53. minutě totiž Jorge ve snaze zastavit Ricarda Quaresmu podrazil ve skluzu nešikovně svého protivníka a sudí Tagliavento ukázal správně na pokutovou značku. Exekuce penalty se ujal Tosun a nekompromisní dělovkou do šibenice nedal gólmanovi Subašičovi žádnou šanci. Pak jako oba týmy notně polevily. Bylo vidět, že určitě nechtějí inkasovat podruhé.

V 58. minutě neseřídil správně svá mířidla Ricardo Quaresma, devatenáct minut před koncem se nepodařilo zamířit mezi tři tyče na druhé straně ani Raggimu a po rohovém kopu neuspěl také jeho kolega z defenzívy Glik. Dvakrát mohl udeřit z hodně slušných pozic Baldé, jenže v prvém případě byl jeho pokus zablokovaný a ve druhém ho vychytal Fabri.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
patrikhm

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Bastaron

2:2

Reagovat
Fabregas@ole

Proč se hraje už od 18hod?

Reagovat
Coutinho10

taky me to celkem prekvapilo zvlast u Besiktase...kdyby to byli naky rusaci, Karabach nebo tak neco, tak me to neprekvapi, ale takhle jo, ale aspon sance videt 2 LM zapasy za den

Reagovat
smazaný uživatel

že by proto, že je v Istanbulu o 2h víc? Stejně jako v Moskvě nebo v Baku?

Reagovat
Setwo

no ale inokedy sa takéto posuny nerobili pri tureckých tímoch

Reagovat
Coutinho10

no to mozna jo, ale kdy naposledy hral tureckej tym konkretne teda Besiktas v 18:00 ?

Reagovat
Langi

Turci si zrusili zimni cas, takze s casovym posunem by byl zacatek zapasu defakto +3 hodiny tusim...jen spekuluju, ale loni ve skupine LM to mel konkretne Besiktas od listopadu taky takhle

Reagovat
Coutinho10

j tak mozna tou zimou si to posunuli

Reagovat
Shevchenko

Takže Rusové si zrušili zimní čas a Turci zrušili letní?

Reagovat
kubys

O hodinu...

Reagovat
kubys

Nebo vlastně ne sorry

Reagovat
smazaný uživatel

ázerbájdžán má ještě o hodinu navíc a kazachstán a sibiř ještě víc

Reagovat
smazaný uživatel

a Vladivostok o 9.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele